Kuře na kari s fazolkami

HankaPu Kuchařka: HankaPu

Doba přípravy: 45 min. 4 porce Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

4 porce kuřete
1 lžíce oleje
500 g fazolek
20 g másla
1 stroužek česneku
mletý pepř
sůl
kari
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Porce kuřete osolíme, po všech stranách okořeníme kari, vložíme na rozehřátý olej a dusíme pod pokličkou. Po chvilce je podlijeme trochou vody a dusíme. Téměř měkké porce dopečeme bez pokličky.

  2. Fazolky vsypeme do vařící osolené vody, vaříme 10 minut, pak je scedíme, vložíme na rozehříté máslo, přidáme rozetřený česnek, pepř, několik lžic vývaru z fazolek a dusíme asi ještě 10 minut, až změknou.

  3. Při podávání obložíme porce kuřete fazolkami a vařenými bramborami nebo rýží.

Poznámka

Já jsem použila fazolky sterilované ve slaném nálevu, na pánvičce jsem rozpustila máslo, přidala česnek a fazolky jenom zlehka prohřála.

Zdroj: brožurka - Pokrmy pro letní dny-

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na kari s fazolkami

Tématické fráze: kuře na fazolkách kuře se zelenymi fazolkami kuře fazolky kuře na kari kuře a fazole kureci kari s fazolkami kuřecí kari s bramborami a fazolkami pečené kuře s fazolkami fazolové kari kuřecí maso s fazolkami kuře na kari s fazolkou kuřecí na kari s fazolemi kuře fazole kuřecí na kari s fazolkami kuřecí na kari s fazolkama kuřecí paličky s fazolkami kuřecí paličky se zelenými fazolkami kure se zelenou fazolkou bramborové kari s fazolkami kuřecí maso na kari s fazolkami

Zapomněl/a jsem heslo