Kuře na kari s fazolkami

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 min. 1 názor

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 min. 1 názor

Suroviny 4 porce

4 porce kuřete
1 lžíce oleje
500 g fazolek
20 g másla
1 stroužek česneku
mletý pepř
sůl
kari

Postup přípravy receptu

  1. Porce kuřete osolíme, po všech stranách okořeníme kari, vložíme na rozehřátý olej a dusíme pod pokličkou. Po chvilce je podlijeme trochou vody a dusíme. Téměř měkké porce dopečeme bez pokličky.

  2. Fazolky vsypeme do vařící osolené vody, vaříme 10 minut, pak je scedíme, vložíme na rozehříté máslo, přidáme rozetřený česnek, pepř, několik lžic vývaru z fazolek a dusíme asi ještě 10 minut, až změknou.

  3. Při podávání obložíme porce kuřete fazolkami a vařenými bramborami nebo rýží.

Poznámka od kuchařky

Já jsem použila fazolky sterilované ve slaném nálevu, na pánvičce jsem rozpustila máslo, přidala česnek a fazolky jenom zlehka prohřála.

Zdroj: brožurka - Pokrmy pro letní dny-

Komentáře k receptu Kuře na kari s fazolkami

Tématické fráze: kuře na fazolkách kuře se zelenymi fazolkami kuře fazolky kuře na kari kuřecí kari s bramborami a fazolkami kuře a fazole kureci kari s fazolkami pečené kuře s fazolkami fazolové kari kuře s fazolkou kuřecí maso na kari s fazolkami kuřecí na kari s fazolkami kuřecí maso s fazolkami kuře na kari s fazolkou kuřecí na kari s fazolemi kuře fazole kuře s rýží a fazolky kuřecí na kari s fazolkama kuřecí paličky s fazolkami kuřecí paličky se zelenými fazolkami