Kuře marinované a pak pečené

suslajda Kuchařka: suslajda

Drůbeží maso 13 názorů

Suroviny

4 kuřecí čtvrtky
3 řapíky celeru
1 velkou cibuli
6 stroužků česneku
sůl
2 snítky Smilu italského (je to zelené maggi)
6 cherry rajčatek
silnější plátek másla
Na marinádu:
2 lžíce medu
1 lžička silně pálivého feferonkového krému
majoránka
citronový tymián
rozmarýn
2 lžičky koření Andělská křídla
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme med, olej, feferonkový krém, nasekané bylinky.

  2. Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme. Řapík omyjeme, nakrájíme na špalíky, rajčátka překrojíme napůl.

  3. Maso omyjeme, osušíme potřeme marinádou a necháme v chladu marinovat, můžeme i přes noc. Nakrájenou zeleninu a snítky Smilu italského dáme do pekáče. Na zeleninu dáme marinované maso, které osolíme a okořeníme kořením Andělská křídla.

  4. Pekáč dáme do trouby vyhřáté na 220°C pečeme asi 15 min, pak stahneme na 180°C. Maso během pečení poléváme vypečenou šťávou, ke konci přidáme máslo. Když je maso měkké vyndáme ho a uchováme v teple. Zeleninu a vypečenou šťávu nalijeme do mísy a ponorným mixérem rozmixujeme. Podáváme s bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 185 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře marinované a pak pečené

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásná a chutná marináda:-*a výsledek je mňamkový:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    senky:děkuji za foto a jsem moc ráda, že jste si pochutnali;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    senky:a veeeeľmi vydarené...

    Odpovědět

  • senky senky

    Hanči, dnes u nás k obědu a musím Ti vyřídit pochvalu a dělám to moc ráda:yes::yes: Mám rozmarýnový med, Harissu origoš z Tuniska, takže: sladce-pikantní chuť s vůní rozmarýnu:-8:-8 takže boduji:yes: a foto dodám, dobíjí se baterka:-):-)
    Dnes 15.30....dodala jsem foto;-):-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Moc lákavé:yes: zítra bude na pořadu dne;-)

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Zmátlo mne, že v surovinách je "zelené maggi". Rostlinka, která voní jako kari, roste mamce na zahradě, v létě jí na ni chodím. :-p:-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    :yes::-p u nás kuřecí na jakkoliv a vždy je úspěch zaručen:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Po tom smilu se začnu pídit :yes:;-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    magdalenka:tak to přesně on

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jitkas: Mne sa vybavuje ten suchý horúci vzduch, vietor, čo privieval tú karí vôňu...každé poobedie okolo 13. - 14. hod, začalo fúkať a vyrazili surfy. A v tej suchej skalnatej pôde rástli také do striebra zelené tvrdé rastliny a žlté kvety. Kamarátka si to trhala, že jej to každý rok vonia v kuchyni.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    magdalenka: to je ono, voni po kari a kvete zlute.

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    magdalenka:přes léto ho mám venku a na zimu ho dám do květináče a beru domu

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ty si ten Smil pestuješ - vonku, alebo v črepkníku? Nie som si istá, ale mám dojem, že v Chorvátsku to rastie divoko, taká opojná karí vôňa ide z toho...také niečo rástlo okolo nás na Pelješaci.
    A tvoj receptík je pekný, voňavý...:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: marinované kuře marinované pečené kuře pečené marinované kuře marinovaní kuřete jak marinovat kuře kuře marinované pečené kuře marinované marinované maso pečené v troubě marinované kuřecí špalíčky jak dlouho marinovat kuře jak dlouho marinovat maso marinované kuře na medu pečené kuře marinování kure marinování kuřat marinované kuře pečené marinovane špaličky kuře marinované v medu marinované kuřecí špaliky marinovane spaliky

Zapomněl/a jsem heslo