Velikonoční špenátový koláč s vejci
Velikonoční špenátový koláč s vejci je tradiční pokrm, který spojuje čerstvé přísady se symbolikou Velikonoc. Tento lahodný koláč přináší překvapení ve formě skrytých vajec, která symbolizují obnovení života. Koláč je velmi chutný teplý i studený.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 635 kJ / 3 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,10 g |
Tuky | 143,13 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 8,13 g |
Sůl | 19,88 g |
Sacharidy | 430,92 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční špenátový koláč s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ozKL
Moje poznámka
Velikonoční špenátový koláč s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ozKL
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 4 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 9 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 2 hodinami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 3 hodinami
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 4 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 4 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 5 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 5 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 5 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 5 hodinami
Ovocný jogurťák
danila před 7 hodinami
Tématické fráze:
špenátový koláč,
špenátová roláda s vejcem,
špenátový koláč z listového těsta s s vejci,
kynuté koláčky se špenátem,
zelený koláč
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí,
cukr,
voda,
olej,
špenát listový,
cibule,
olej,
česnek,
žloutek,
bílek,
máslo,
sýr,
sýr tvrdý,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
strouhanka,
vejce,
olej,
Komentáře (10)
Jelikož se mi těsta zdálo dost, dala jsem ho na větší plech, do těsta jsem dala 1 PL lžíci majonézy a sušený česnek. Špenát jsem dělala na cibulovém základu, s přidáním doma uzeného bůčku, ve finále byl zcela bez vody, tak jsem ani strouhanku nedávala. Neměla jsem tvrdý sýr, dala jsem kelímek sýru grande a na drobné kostičky nakrájený camembert. Nasázela jsem do hnízd 8 vajec a určitě jsem nepekla naposledy