Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky libovolné velikosti, kůži na čtverce cca 6x6 cm.
Krok 2: Do každé čisté sklenice dáme na dno 1 čtverec kůže a naplníme střídavě masem. Nahoru opět dáme kůži, slabou lžičku soli a 1 malou naběračku (mám 6.5 cm průměr) převařené vody.
Krok 3: Vaříme první den 90 minut, necháme stát do druhého dne a opět vaříme, už stačí jen 60 minut. Teplotu při zavařování udržujeme pod bodem varu.
Krok 4: Servírujeme na krajíci chleba se salátem a zdobíme cibulí, kapií a okurkou, nebo čímkoliv co máme rádi.
Zveřejněno 20. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb s domácím zavařeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4ZDJ
Moje poznámka
Chléb s domácím zavařeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4ZDJ
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 4 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 4 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 9 hodinami
Štrúdl s jablky podle maminky
Přidáno před 18 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno 18. 12. 2025 15:57:57
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vaječný koňak
Vigousek před 6 minutami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 24 minutami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 41 minutami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 48 minutami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 1 hodinou
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 2 hodinami
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 2 hodinami
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 3 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 3 hodinami
Tématické fráze:
co se zavařenym vepřovym masem
Suroviny:
plec vepřová,
bůček,
kůže vepřová,
sůl,
voda,
chléb,
cibule červená,
kapie žlutá,
salát,
okurka čerstvá
Komentáře (6)
No a když se nechá voda probublávat (tedy vařit při 100°C), tak i tak bude maso OK