Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky libovolné velikosti, kůži na čtverce cca 6x6 cm.
Krok 2: Do každé čisté sklenice dáme na dno 1 čtverec kůže a naplníme střídavě masem. Nahoru opět dáme kůži, slabou lžičku soli a 1 malou naběračku (mám 6.5 cm průměr) převařené vody.
Krok 3: Vaříme první den 90 minut, necháme stát do druhého dne a opět vaříme, už stačí jen 60 minut. Teplotu při zavařování udržujeme pod bodem varu.
Krok 4: Servírujeme na krajíci chleba se salátem a zdobíme cibulí, kapií a okurkou, nebo čímkoliv co máme rádi.
Zveřejněno 20. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb s domácím zavařeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4ZDJ
Moje poznámka
Chléb s domácím zavařeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4ZDJ
Nejnovější recepty
Vepřová roláda plněná houbami a slaninou, celerové pyré
Přidáno před 4 hodinami
Plněné bramborové knedlíky škvarky a houbami
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kousky se smetanovým špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Husí stehna s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Čočková polévka s nočky a párkem
Přidáno před 11 hodinami
Fazolová polévka podle tatínka
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tiramisu roláda s Mascarpone
agibail před 1 hodinou
Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem
Kajkajak před 2 hodinami
Cikánská pečeně z hovězího masa
L.Botosova před 2 hodinami
Langoše z jogurtu
Lucie Hertlova před 4 hodinami
Cuketová polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Jitinka před 4 hodinami
Krkovice zapečená se sýrem a zeleninou
MilanKopper před 5 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Blanca2 před 6 hodinami
Třeboňské kapří hranolky
mazlak před 6 hodinami
Tématické fráze:
co se zavařenym vepřovym masem
Suroviny:
plec vepřová,
bůček,
kůže vepřová,
sůl,
voda,
chléb,
cibule červená,
kapie žlutá,
salát,
okurka čerstvá
Komentáře (6)
No a když se nechá voda probublávat (tedy vařit při 100°C), tak i tak bude maso OK