Vejce s cheddarem

Lenunka Kuchařka: Lenunka

Doba přípravy: 10 minut 1 porce Pro začátečníky 3 názory

Suroviny

3 vejce
1 PL másla
3 PL perlivé vody
3 PL jemně nastrouhaného cheddaru
sůl
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnečku vyklepneme vejce, dobře vyšleháme vidličkou, přidáme perlivou vodu a promícháme.

  2. Na pánev dáme máslo, rozpustíme, na horké máslo vylijeme vajíčka a mícháme zlehka vařečkou. Když vejce začínají tuhnout, přidáme sýr a promícháme. Solíme opatrně, sýr je dost slaný (já nesolila vůbec).

  3. Vejce podáváme se zeleninou a topinkou nebo toustem.

Poznámka

Vejce jsou díky perlivé vodě krásně nadýchaná a nadlehčená, musíme je ale při smažení míchat jen zlehka, nejlépe tak, že po dně kreslíme velkou osmičku - jinak by bublinky utekly. Kdo chce vajíčka spíš krémovější, použije místo perlivé vody smetanu. Cheddar je výrazný sýr, který jídlo ochutí, takže se už nemusí přidávat nic dalšího. Na osobu počítáme tři vejce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vejce s cheddarem

  • magdalenka magdalenka

    Ja toto robím s hocijakým syrom a voláme to syrová praženica...:-8

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(autorka receptu)

    :-D přesně tak, červená řepa, ale ta je koupená, tyhle maličké nakládané jsem koupila v Normě :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Ten trik s perlivou vodou neznám:-O, musím se ještě hodně učit:-*
    Čedar je do míchaných vajíček podle mne chuťově nejlepší:yes:
    Ehm...to ufo na okurce je půlka maličké naložené červené řepy???

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty s cheddarem

Zapomněl/a jsem heslo