Suroviny
Porce: 20 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 462 kJ / 2 501 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,84 g |
| Tuky | 63,87 g |
| Vláknina | 29,26 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 1,73 g |
| Sůl | 4,21 g |
| Sacharidy | 393,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme se solí a kmínem, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přisypeme cukr, zalijeme teplou vodou a necháme 5 minut vzejít. Mezitím necháme trochu rozpustit sádlo a mleté škvarky - jen aby byly tekutější, ne horké (dávám tak na 30 s do mikrovlnky) a přidáme je do mísy. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout.
Krok 2: Mezitím nasekáme 2 cibule na drobno. V pánvi nebo v hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, kmín, zasypeme cukrem a smažíme do zlata, cibulka díky cukru začne hezky karamelizovat. Když cibule tmavne, osolíme a přidáme škvarky, ty necháme jen rozpustit a vypneme. Vše promixujeme tyčovým mixerem do hladka. Necháme vychladnout.
Krok 3: Z vykynutého těsta vyválíme plát, který namažeme vychladlou náplní. Třetinu těsta přehneme dovnitř plátu a druhou třetinu přes ni - viz foto. Krájíme asi 1,5 cm široké proužky, které povytáhneme, zakroutíme, jako když je ždímáme a zatočíme do uzlíku.
Krok 4: Uzlíky narovnáme na plech s pečícím papírem, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme drceným kmínem. Pečeme na 180°asi 20 minut do zlatova.
Zveřejněno 8. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ozlY
Moje poznámka
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ozlY
Nejnovější recepty
Drážďanská štóla
Přidáno před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 19 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 1 hodinou
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 7 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 8 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 8 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 9 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 10 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 11 hodinami
Tématické fráze:
karamelova cibulka,
teplé škvarky s cibulí,
cibulka na karamelu,
škvarky s cibulkou a tymianem
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
kmín drcený,
droždí,
cukr hnědý,
voda,
škvarky,
sádlo,
cibule,
kmín drcený,
sádlo,
cukr,
sůl,
škvarky,
vejce,
kmín drcený
Komentáře (11)
Asi nejsem žádná malá slepice
O uzlech patrně panuje jiná představa:
https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=U...
"Škvarkové turbánky s karamelovou cibulkou" to bych pochopil okamžitě (díky za poznámku v poznámce
https://www.toprecepty.cz/recept/60133-kakaove-tur...
***
Rcp jsem dodržel do mrtě
A jak to chutná?
No, já mám cibuli rád v jakékoli formě ...
***
edit:
Po uležení (cca 5 hodin) mi to přijde docela chutné
cibuli jsem tady nepodlévala, i když u guláše to dělám, tady jsem chtěla vodu z cibule právě dostat, pak se to stejně rozmixuje do jedné barvy
a děkuji za vyzkoušení receptu