Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šuprlíky (polévka)

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 6. 2019 14:28

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 585 kJ / 379 kcal
Bílkoviny15,68 g
Tuky7,91 g
Vláknina7,70 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy57,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Výborná hutná polévka. Recept, který se u nás předává z generace na generaci.

Recept si jde zjednodušit tak, že si rovnou uděláme cibulovou jíšku a následně přidáme vodu, zeleninu, koření....

Já jsem napsala recept tak, jak jsem jej dostala od své babičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pafca4

8. 6. 2019 21:45

Eja57: tak jsem to trochu pozměnila ;-)

Eja57 Eja57

8. 6. 2019 19:53

Co takhle šuplíková, pardon šuprlíková:-D polévka???? Ať je v názvu polévka, jinak to nikdo nenajde....

tejaja tejaja

8. 6. 2019 19:25

pafca4: ;-):-K

pafca4

8. 6. 2019 19:02

Lenunka: jak jsem zdědila, tak předávám ;-) odjakživa se u nás k obědu vaří šuprlíky a ne polévka se šuprlíky :) vlastně ani stoprocentně nevím, jestli ty šuprlíky jsou název toho jídla jako takového, nebo název té zavářky, jak jsem pochopila...

pafca4

8. 6. 2019 18:59

tejaja: jejda, já to nemyslela zle ;-) jen jsem nechtěla, aby pak někdo, kdo je neznalý v haluškách jako já (znám jen ty počeštěné) dělal do téhle polévky malé "knedlíčky" namísto velkých

Lenunka Lenunka

8. 6. 2019 08:56

nemělo by se to celé jmenovat "polévka s šuprlíkami"?:-D, když je to zavářka,? takhle mi to přijde, jako kdybych sem vložila recept na polévku s nudlemi a nazvala ji NUDLE :-D

tejaja tejaja

8. 6. 2019 07:41

pafca4: Končím, zbytočne diskutovať. :-D Je to haluškové cesto a halušky bez ohľadu na veľkosť. To ako by si povedala, že ak nalejem puding do veľkej misky, už to nebude puding, lebo je veľký. Len ešte poznámka, na mojom obrázku sú halušky sádzané cez haluškovač, takže sú menšie. Chcela som len povedať, do akej polievky sa halušky u nás dávajú. Nič viac.;-) Či sú tam vlákienka, závisí od toho, na čom ich nastrúham. ;-) Preto sa haluškám v niektorých oblastiach Slovenska hovorí strapačky (sú od tých vlákienok akoby strapaté).
Aby si nechápala zle, nemám nič proti krajovým názvom, práve naopak, a slovo šuprlíky sa mi páči, :yes: , len ma nepresviedčaj, že to nie sú halušky.;-)

pafca4

7. 6. 2019 11:09

tejaja: ty šuprlíky se dělají ještě větší, než na vašem obrázku. Něco jako na tomhle obrázku (jen je jiná struktura, hrubší, jsou vidět vlákýnka brambor): www.kaufland.cz/recepty/vyhledat-recept/recept.bramborove-noky-skvarky.r_id=CZ_2764.html

tejaja tejaja

7. 6. 2019 08:11

U nás sa halušky dávajú do polievky varenej z bravčového. https://www.toprecepty.cz/recept/2833-polevka-z-ve...

casino casino

6. 6. 2019 23:36

"Polévku připravíme tak, že do vody dáme vařit kořenovou zeleninu"
No a kdyby se kořenová zelenina před vařením ve vodě napřed restovala (lépe na másle, než nasucho), tak to by byla polévka par excellence a ne jen běžný zeleninový vývar se zavářkou, že :-)

tejaja tejaja

6. 6. 2019 21:09

pafca4: Halušky nemusia byť len malé. Pokiaľ sa sádžu, tak sa to robí z lopára, na ktorý sa dá cesto a sádžu sa lyžicou, takže nie sú malé.;-)

pafca4

6. 6. 2019 20:33

Coleta: Má to být lehce nakyslé. Já vždy dám octa trochu a pak si případně každý může přidat podle chuti více. Přidat se může vždy, odebrat už ne ;-)

Coleta

6. 6. 2019 20:05

A toho octa kolik? má to být kyselé?

pafca4

6. 6. 2019 19:17

tejaja: zapomněla jsem napsat, že brambory se strouhají na takové ty malé nudličky, ne na úplnou kaši... A ty šuprlíky jsou spíše takové válečky, nedělají se malé, jako halušky. Co nejdříve uvařím, abych mohla přidat fotku, ze které to bude patrné.

pafca4

6. 6. 2019 19:16

SilviaD: určitě pak fotku přidám ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: šuprlíková polévka

Suroviny: brambory, vejce, mouka polohrubá, sůl, zelenina kořenová, sůl, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, tymián, jíška, cibulka, ocet, česnek, majoránka, pepř

TopRecepty.cz

Šuprlíky (polévka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XKZl