Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí polévka s rajčaty

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

12. 6. 2019 01:57

Suroviny

Porce: 4+

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 430 kJ / 581 kcal
Bílkoviny24,95 g
Tuky40,70 g
Vláknina11,72 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 195 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy24,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana Ch

3. 12. 2019 20:54

Já dávám do každé polévky vyvařit rajče, máme to rádi a dávám i tu papriku jako Simča, poradila mě to kamarádka v práci, měla manžela ze Slovenska, ten ale dělal bájo polívky.

janky3 janky3

13. 6. 2019 12:27

Eja57: :-K:yes:

janky3 janky3

13. 6. 2019 12:25

JanaDorazinova: Rajčata se restovala na jarní cibulce, slupkou dolů, takže z nich hned neodtekla šťáva a s cibulkou se zlatými okraji se chutě propojily, dále se už vůbec rajčata nevařila, zůstala v tom stavvu, jako opustila pánev. Od dětství miluji rajská, měla jsem ráda i rajskou polévku ve školní jídelně. Ovšem tam nám chutnalo všechno, neboť tam byly neuvěřitelně dobré kuchařky.

Eja57 Eja57

13. 6. 2019 12:08

janky3: Máš samozřejmě pravdu, my taky radši zeleninku na skus plnou chutí....ale tohle je nějaká naše domácí úchylka:-D ...asi jsme slepice:-D:-D:-D:-D

janky3 janky3

13. 6. 2019 12:03

Eja57: Když se vaří 2 hodiny, společně s masem, opravdu se není oč se prát .A raději si pochutnám na čerstvé na zkus udělané zelenině, než kouscích bez chuti. Ale každý má jiné chutě. Navíc ne každý má sousedku se slepicemi stále při chuti. Takže i ta úplně ze všeho vydaná rozvařená zelenina, která tam byla zejména proto, aby ze sebe vydala chuť, jim na rozdíl ode mne opravdu chutná. ;-)

Eja57 Eja57

13. 6. 2019 10:08

janky3: :-D jsi mne rozesmála - my s dcerou odjakživa jsme stály u cedníku a málem se popraly o tu zcezenou zeleninu...

janky3 janky3

13. 6. 2019 00:21

Eja57: Vyvařenou zeleninu dávám,sousedce pro slepice, protože veškerou chuť nechala v polévce, navíc je příliš měkká. Do polévky dávám obyčejně orestovanou zeleninu, pro návštěvu na másle, ale musí být na zkus. Rajčata jsem dělala zvlášť a také na zkus. Pak už jsem je nevařila.

janky3 janky3

12. 6. 2019 23:57

Lenunka: Samozřejmě je to na másle lepší, ale kvůli játrům a cukrovce musím používat spíše olivový olej. I když kousek máslíčka, kam patří, také přidám.

janky3 janky3

12. 6. 2019 23:36

Simona Skolakova: Měla jsem hovězí polévku a dvě rajčata, která by změkla. Tak mě napadlo, že je osmahnu na cibulce, ale pouze na zkus, a pak je šoupnu do polévky. S křupavými polévkovými perlami to byla bašta.

Eja57: Náš domek má silné zdi, takže je v něm chládek. Mohu vařit, co chci, s puštěnou digestoří přebytečné teplo uteče.

JanaDorazinova:

Simona Skolakova Simona Skolakova

12. 6. 2019 22:36

Já dávám do vývaru rajče i paprikový lusk,ale pak vše scedím,jednou jsem byla s kamarádkou Slovenkou u ní ,v rodném městě a tam to tak dělali,byla to výborná polévka,měla úplně jinou chuť,tak od té doby to taky dělám,ale takto nééé,vše scedím a vývar zavařím buď nudlemi a nebo jak kdo chce,nočky atd.Takhle jsem to ještě nezkoušela;-)

Eja57 Eja57

12. 6. 2019 16:36

Lenunka: jojo, to jsem brala nějak automaticky, že máslo...

Ta rajčata...trochu to posouvají k minestrone - zelenina, rajčata, "těstovinová" vložka...a tu já můžu v jakékoli verzi ( že jich je bambilion) a proto by mi toto chutnalo určitě:-)
Ale v tomhle vedru je představa hrnce s vývarem na plotně:no:

Lenunka Lenunka

12. 6. 2019 16:15

já bych jen nerestovala zeleninu na oleji, ale vždycky na másle, olej do polívky nevím nevím....

s těmi rajčaty jsem to ještě nezkoušela, tak nemohu posoudit :-K

Eja57 Eja57

12. 6. 2019 15:57

Ono tedy jaksi není moc srozumitelné co kam....jestli chápu dobře, tak klasicky vývar, na pánvičce orestovat NEPOUŽITOU zeleninu, včetně těch rajčátek, přidat obsah pánve do vývaru, trochu masa, jako vložku ty perly....
Mi by to tedy určitě chutnalo:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 6. 2019 15:49

casino: možná to taky zkusím ;-)

casino casino

12. 6. 2019 13:11

JanaDorazinova:
Jj, rajčata já tůůůze rád...
...když ale paní casinová podruhé, či potřetí je přidala do hovězího vývaru, tak jsem parafrázoval hlášku z filmu Slavnosti sněženek: Byla by to fantastická polífka, jen kdyby těch rajčat tu nebylo... :-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: rajčatová polévka hovězí polévka hovězí polévka s rajčaty polévka s rajcaty hovězí polévka s vývar s rajčetem příprava hovězí polévky hovězí vývar s rajčetem hovězí polévka s rajcaty

Suroviny: žebro hovězí, cibule, mrkev, kedlubna, celer, petrželka kořenová, pórek, rajče, cibulka jarní, olej olivový, pepř, koření nové koření, petrželka, tuk perla

TopRecepty.cz

Hovězí polévka s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/61DQ