

Jáhlová česnečka
Suroviny
- jáhly
- zeleninový bujón
- 5 stroužků česneku
- 60 g sádla
- 2-3 lžičky majoránky
- černé koření
- 1/2 lžičky soli
Postup přípravy receptu
K varu přivedeme vodu, do ní rozpustíme bujón , nasypeme jáhly - na 1 l vývaru asi 100 g. Trochu přisolíme, připepříme dle chuti a necháme jáhly rozvařit. Až se jáhly rozvaří a polévka bude hustá, tak polévku odstavíme.
Do sádla (2 lžíce) prolisujeme česnek, sůl a majoránku, pořádně promícháme a dáme do uvařené polévky rozpustit a je hotovo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jáhlová česnečka
-
Polévka není špatná, ale nesedlo mi tam to sádlo (asi bych ho zaměnila za máslo či olej)...
-
Také na to myslím, před vařením je spařuji horkou vodou (několikrát) aby ztratily nahořklou chuť
Jinak receptík, jáhel není nikdy dost
-
Nádherný talíř
Nemusí se jáhly před použitím spařovat vodou