Minutkový hovězí Stroganoff

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: do 30 minut 3 porce Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

400 g vyzrálého minutkového hovězího masa
150 g malých žampionů
1 cibuli
2 lžíce másla
1 lžička oleje
1 zakysaná smetana tučná
sůl
čerstvě mletý pepř
šťáva z poloviny limetky (citronu)
dle chuti 2 malé nakládané okurky - nemusí být
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky jako na steak (necháme si nakrájet rovnou u řezníka) a pak na nudličky, osolíme a opepříme.. Žampiony očistíme, překrájíme na čtvrtky a vhodíme do studené vody s limetkovou šťávou (aby nezhnědly), ale jen krátce, než nakrájíme na měsíčky cibuli a na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla s kapkou oleje.

  2. Scezené žampiony vhodíme na máslo, necháme vypařit vodu, kterou pustí a při zvýšené teplotě opečeme dozlatova asi 7 minut. Vyndáme je stranou, do stejné pánve dáme opéct dozlatova i cibuli a opět vyndáme stranou. Do pánve dáme zbylé máslo a olej a po částech v jedné vrstvě prudce opečeme maso (nedusíme - opékáme). Napřed opékáme z jedné strany dohněda stačí na to pár minut a pak obracečkou obrátíme, opečeme i z druhé strany a opět vyndáme stranou.

  3. Do pánve vlijeme trošku vody (někdo dává bílé víno) a necháme odpařit výpeček. Vlijeme smetanu, promícháme a necháme prohřát už na vypnuté plotýnce. Vrátíme do pánve maso, žampiony i cibuli, (přidáme půlkolečka okurek), vše promícháme, dle potřeby dosolíme a přiklopené necháme prohřát.
    Podáváme většinou s rýží, ale skvělý je i s těstovinami nebo s bramborovými hranolky či kaší.

Poznámka

Pokud máte dvě hlubší pánve, můžete v jedné opékat žampiony, přidat k nim v polovině cibuli a v druhé maso. Nikdy nedělejte vše najednou v jedné pánvi, pak by se neopékalo, ale dusilo a maso by nebylo křehké, šťavnaté, ale tuhé. Je to rychlé a do 30 minut hotové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 160 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Minutkový hovězí Stroganoff

  • casino: :-K máte pravdu víc než 5 min. to nebylo ale obrátit obracečkou šlo snadno :-) hezký večer

    Odpovědět

  • casino casino

    Marie Svarcova:
    Na rozdíl od těch masových nudliček je žampionům celkem šumafuk jak dlouho se dělají :-)
    No, nanudličkované maso se mizerně obrací, že ;-) a je škoda, že jste raději nestopla celkový čas u toho masa...
    (bych ho déle než pět, šest minut žáru nevystavoval :-K

    Odpovědět

  • Eja57: tohle je základ a podle mne ať si tam každý dá co mu chutná 100 lidí = 100 chutí a i když bude 100 lidí vařit stejný recept nikdy nebude mít stejnou chut - o tom to vlastně je a proto mě to bav í:-) moc děkuji, že se Ti mé recepty líbí a něco i uvaříš - je to pro mne velká pocta :-K:-):-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Marie Svarcova: Také přeji hezký večer:-K
    Ráda čtu Tvoje recepty:yes: i podle nich vařím...
    ( jsem docela zvědavá, jestli někdo vytasí, že tam má být trocha rajčatového protlaku orestovaného v základu...mi u receptů tohoto typu baví dohledávat ten prapůvodní zdroj, na který se nabaluje kdeco....ku škodě receptu...)

    Odpovědět

  • Eja57: díky:-K, je mi to známo že v Rusku hranolky, běžnější u nás je rýže a to ostatní neminutkové se jen jako Strganoff tváří <3 Hezký večer

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    :yes: krása
    Literární zdroje praví, že v původní ruské verzi jako příloha hranolky, v americké verzi těstoviny...
    Rýže je asi populární hlavně v receptech a la Stroganoff - tedy NEminutková úprava se vším možným...i nemožným...

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí minutkový steak minutkový steak minutkový hovězí steak minutkovy hovězí steak recepty hovězí minutkový steak recept minutový steak hovězí minutový steak recept minutkovy steak recept hovězí stroganoff, steakové hranolky minutový steak hovězí hovězí minutkovy steaky recept na minutkovy steak minutkový recepty steyky původní recept stroganof minutkove hovězí minutkové steaky minutkové hovězí steaky hovězí minutka recept minutkovy steak z hovězí msda hovězí minutkový steak se zampiony

Zapomněl/a jsem heslo