Těstovinový salát s pekingským zelím

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 - 6 porcí Saláty 2 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 balíček těstovin (fusilli, farfalle aj.)
2-4 rajčata
2 papriky
1 okurka (nebo někdy dávám nakládané sladkokyselé okurčičky)
200 g pekingského zelí
někdy 2 uvařená vajíčka, jindy na kostičky pokrájený tvrdý sýr
uzeninu podle toho jakou mám, šunku, pokrájenou klobásku atd.
2 lžíce bílého jogurtu
2 lžíce majonézy
sůl a koření (pepř i jiné) podle chuti
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené těstoviny promícháme s nakrájenou zeleninou a nakrájenými ostatními ingrediencemi, přidáme bílý jogurt a majonézu a ochutíme solí a pepřem, necháme vychladit a podáváme s tmavým pečivem nebo chlebem jako výbornou letní večeři.

  2. Salátu je hodně, a když zbyde, nevadí, pekingské zelí na rozdíl od hlávkového nebo ledového salátu nezplihne, je i další den jako čerstvé.
    Salát je hodně variabilní, co si do něj kdo dá nebo nedá je věcí volby.
    Důležitou složkou je to pekingské zelí, které salát krásně odlehčuje a "načechrává" a přitom je to opravdu moc chutné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Těstovinový salát s pekingským zelím

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Eja57: :-8 Máš pravdu, zase jsem se nechala unést lidově používaným názvem, ale jedná se opravdu o pekingské zelí.;-):-D:yes: Přepíšu to.:-8 Moc zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Podle popisu - "nezplihne", "načechrává" - mi přijde, že je to spíš pekingské zelí:-?
    Čínské zelí - pak choi - se chová jako hlávkový salát, aspoň ta zelená listová část, tedy co se týče "plihnutí"...;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo