

Těstovinový salát s pekingským zelím
Suroviny
- 1 balíček těstovin (fusilli, farfalle aj.)
- 2-4 rajčata
- 2 papriky
- 1 okurka (nebo někdy dávám nakládané sladkokyselé okurčičky)
- 200 g pekingského zelí
- někdy 2 uvařená vajíčka, jindy na kostičky pokrájený tvrdý sýr
- uzeninu podle toho jakou mám, šunku, pokrájenou klobásku atd.
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- sůl a koření (pepř i jiné) podle chuti
Postup přípravy receptu
Uvařené těstoviny promícháme s nakrájenou zeleninou a nakrájenými ostatními ingrediencemi, přidáme bílý jogurt a majonézu a ochutíme solí a pepřem, necháme vychladit a podáváme s tmavým pečivem nebo chlebem jako výbornou letní večeři.
Salátu je hodně, a když zbyde, nevadí, pekingské zelí na rozdíl od hlávkového nebo ledového salátu nezplihne, je i další den jako čerstvé.
Salát je hodně variabilní, co si do něj kdo dá nebo nedá je věcí volby.
Důležitou složkou je to pekingské zelí, které salát krásně odlehčuje a "načechrává" a přitom je to opravdu moc chutné.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Těstovinový salát s pekingským zelím
-
Eja57:
Máš pravdu, zase jsem se nechala unést lidově používaným názvem, ale jedná se opravdu o pekingské zelí.
Přepíšu to.
Moc zdravím!
-
Podle popisu - "nezplihne", "načechrává" - mi přijde, že je to spíš pekingské zelí
Čínské zelí - pak choi - se chová jako hlávkový salát, aspoň ta zelená listová část, tedy co se týče "plihnutí"...