

Koprovka s bramborem a vejcem
Suroviny 2-4 porce
- 250 ml smetany ke šlehání
- 3-4 lžičky hladké mouky
- olej
- kopr (čerstvý nebo nakládaný)
- mléko
- sůl
- brambory
- vejce
Postup přípravy receptu
Do kastrůlku dám olej, tak, abych měla zalité dno, nechám prohřát, přidám mouku a za stálého míchání uvařím jíšku.
Po zhoustnutí přiliji smetanu a míchám do pořádně husté kašovité konzistence.
Přidám kopr (čerstvý dávám jen v létě), 3 až 4 lžičky. Postupně přilévám mléko do potřebného množství a hustoty omáčky. 1 až 2 minuty povařím, dle chuti osolím. Podávám z bramborem a vejcem na tvrdo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Koprovka s bramborem a vejcem
-
Gabulle: "...uvařím záklechtku" - spíše by mělo být usmažím jíšku - záklechtka je mouka rozmíchaná ve vodě nebo v mléce či smetaně k zahuštění omáček a polévek.
http://www.receptyonline.cz/zaklechtka-misto-jisky... -
Hmmm.
Na koprovku už se těším, budu muset ještě chvíli vydržet. Čekám vždy na nové brambory a čerstvý kopr.