Koprovka s bramborem a vejcem

Gabulle Kuchařka: Gabulle

Doba přípravy: 25 minut 2-4 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

250 ml smetany ke šlehání
3-4 lžičky hladké mouky
olej
kopr (čerstvý nebo nakládaný)
mléko
sůl
brambory
vejce
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dám olej, tak, abych měla zalité dno, nechám prohřát, přidám mouku a za stálého míchání uvařím jíšku.

  2. Po zhoustnutí přiliji smetanu a míchám do pořádně husté kašovité konzistence.

  3. Přidám kopr (čerstvý dávám jen v létě), 3 až 4 lžičky. Postupně přilévám mléko do potřebného množství a hustoty omáčky. 1 až 2 minuty povařím, dle chuti osolím. Podávám z bramborem a vejcem na tvrdo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koprovka s bramborem a vejcem

Tématické fráze: koprovka bramborák s vejcem koprová omáčka s bramborem koprovka s bramborama koprová omáčka s bramborem a vejcem koprová omáčka s vejcem a bramborem koprovka s vejci koprovka s houbami jak zahustit koprovku jak zahustit koprovku bez mouky zalita polevka s koprem koprová omáčka s vejcem a brambory koprovka s cibulí koprovka s vejcem polevka jak se dělá koprovka recept na koprovku bezmasá koprovka jak se vaří koprovka jak na koprovku koprovka se sýrem

Zapomněl/a jsem heslo