Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 684 kJ / 1 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,56 g |
Tuky | 30,27 g |
Vláknina | 39,00 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 5,69 g |
Sůl | 13,97 g |
Sacharidy | 262,40 g |
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na větší kostičky, brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle s velkými oky (jako na okurky), osolíme, přidáme vejce a mouku a spojíme v těsto, které dáme na 20-30 minut odpočinout (aby se provlhčily kostičky housky). Pak tvoříme malé kulaté knedlíčky velikosti maximálně tenisového míčku a vaříme je ve vroucí vodě 12-15 minut. Krok 2: Zelí:
Zelí vymačkáme od nálevu, prolijeme ho 1 dl vody, opět vymačkáme, ale jak šťávu, tak vodu vymačkanou ze zelí nevyléváme. Potom vymačkané zelí překrájíme na menší kousky.
Na tuku osmahneme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli, usmažíme jí skoro do červena. Přidáme připravené zelí, podlijeme trochu vodou, opatrně přisolíme, přidáme 4 polévkové lžíce cukru, pokud máme rádi nasládlejší zelí, nebo 2 lžíce cukru, pokud máme rádi kyselejší. Zelí za občasného podlévání dusíme doměkka, přitom ochutnáme a chuť doladíme (každé zelí nemá stejnou chuť). Jestli máme zelí málo kyselé, přilijeme potřebné mnžství uschované zelné šťávy. Pokud mi šťáva zbyde, tak jí vypiji, ovšem jenom z dobrého zelíčka. Nakonec zelí zahustíme jablkem, nastrouhaným na jemném struhadle. Povaříme malou chvíli a podáváme. Jablko dodá zelíčku skvělou, trochu navinulou chuť i vůni. Pokud nemám jablko, zahušťuji jemně nastrouhaným bramborem, ale s jablkem je to rozhodně lepší.
Zveřejněno 20. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlíky bosáky a zelí k pečeným masům
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w3X1
Moje poznámka
Knedlíky bosáky a zelí k pečeným masům
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w3X1
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 42 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 50 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
knedliky pecenemu k masu,
jihočeské bosaky,
dobre knedliky k pecenemu masu,
knedlik k pecenemu masu,
bosáky polohrubá mouka,
bosaci knedlíky recept,
recept bosáky s červeným zelí,
kysele zeli k pecenemu masu,
bosaky se kysaným zelím
Suroviny:
rohlík,
brambory,
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
sádlo,
špek uzený,
cibule,
zelí kysané,
sůl,
kmín celý,
cukr,
jablko
Komentáře (1)