

Rychlý koláč s jostou
Suroviny
- 50 dkg polohrubé mouky
- 25 dkg cukru
- 3 vajíčka
- 1 sklenička oleje - 250 ml
- 1 sklenička mléka - 250 ml
- 1 kypřící prášek do pečiva
- josta nebo i jiné kyselejší ovoce
- Žmolenka:
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 vrchovatá polévková lžíce másla
- Promnout rukou až vznikne žmolenka.
Postup přípravy receptu
Mouku, cukr, kypřící prášek dáme do mísy a přilijeme mléko s olejem a vajíčka. Smícháme a nalijeme na vyšší vymazaný a moukou vysypaný plech.
Poklademe ovocem a posypeme žmolenkou. Dáme péct na 180°C. Já sleduji pečení podle vůně, ale doporučuji raději píchnout špejlí do těsta. Když se nelepí je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Přeji dobrou letní chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlý koláč s jostou
-
Gabriela Krausová:
http://clanky.vareni.cz/josta-odruda-rybizu/ -
Co je josta ? V životě jsem to neslyšela
-
Bibinko u nás už dozrála,ale stihla jsem zachránit jen na koláč.
Dvounohé kobylky doslova ,,sežrali".Omlouvám se za takové označení,ale jiné nemám.Kobylky mi udělali i nájezd na černý rybíz-letos marmeláda nebude
-
Koláč upeču, josty mám ještě hodně, docela by se dneska hodil ale u nás už dvě hodiny leje, na zahradu jít nemůžu, snad zítra.
-
Hafíčku, ještě nemám jostu zralou, ale až dozraje, tak ho udělám
Dávám ti 6.bod
-
Josta nám loni uhynula
ale moučník máš velice fajn
+5
-
-
Děkuji
-
jostová buchetka vypadá úžasně
-
Jasný bod, jostu mám moc ráda
Dnes jsem ji taky použila -
jostu nemám, ale s červeným a černým rybízem.. coo