Kukuřičné hranolky s "Bezdínkovskou" rajčatovou omáčkou

Farma Bezdínek Kuchařka: Farma Bezdínek

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

Kukuřičné hranolky:
180 g kukuřičné mouky
100 g sýru čedar
500 ml mléka
100 g parmezánu
olej na opečení hranolků
sůl
Rajčatová omáčka:
1 kg zralých rajčat
50 ml olivového oleje
2 menší cibule
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
2 stroužků česneku
10 g cukru krupice (nebo více, dle zralosti rajčat)
bobkový list
tymián
olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mléko přiveďte k varu, osolte, přidejte nastrouhané sýry a vsypte mouku, vše míchejte do zhoustnutí. Když je mouka provařená, nalijte vzniklou kaši do pekáče, rozetřete ji na výšku asi 1,5 cm a nechte vychladnout v lednici.

  2. Z vychladlého těsta nakrájejte hranolky.

  3. Na pánvi s malým množstvím oleje opékejte hranolky dozlatova, osušte od oleje, osolte, opepřete a podávejte s rajčatovou omáčkou.

  4. V rozehřátém oleji poduste zeleninu nakrájenou nadrobno, přidejte bobkový list, tymián, sůl a pepř.

  5. Vsypte překrájená rajčata, přilijte vodu, dochuťte cukrem a pomalu redukujte do husté omáčky. Přidejte prolisovaný česnek a průběžně míchejte, ať se omáčka nepřipálí.

  6. Na závěr omáčku rozmixujte, dochuťte solí a pepřem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kukuřičné hranolky s "Bezdínkovskou" rajčatovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo