Kaštanové koláčky

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Moučníky , Ostatní, Smažené 7 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

Na koláčky:
500 g jedlých kaštanů (castanea sativa)
2 housky
mléko k namočení
100 g cukru
2 vejce
citronová kůra
skořice
kousek másla
K podávání:
kompot nebo vinné šodó (rozpis v receptu)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a uvařené kaštany a v mléce namočené housky spolu umeleme, přidáme strouhanou citronovou kůru, rozšlehaná vejce, cukr a skořici.

  2. Tvoříme kulaté, asi 2 cm vysoké koláčky, obalíme strouhankou a na horkém másle pomalu pečme na pánvi. Můžeme péct i v troubě , nejlépe v tartaletkách, aby byla nízká vrstva hmoty a koláčky se snadno propekly.

  3. Podáváme s kompotem či vinným šodó (z 3/8 l červeného vína, citronové kůry, skořice, 2 hřebíčků, 50 g cukru, 25 g Solamylu, 1/8 l vody).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Kaštanové koláčky

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Rozum to nebere, že by si někdo mohl splést kaštan jedlý s kaštanem koňským, ale na druhou stranu, ono je možné všechno. Až budu mít chvilku, tak to tam dopíšu a ještě tam připíšu něco o tom pečení. Dík za komentář a zdravím!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    My sme chodievali na jedlé gaštany do Čiernej nad Tisou, tam je krásna gaštanová alej. ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Simona Skolakova: u Mamlajdina receptu " Kaštanová kaše" byla diskuze o kaštanech - a Hospodyne tam píše, že i v Čechách existuje "plantáž" jedlých kaštanů....a píše se tam i o úpravě jedlých kaštanů

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    MamlajdaD: děkuji za doplnění; spíše bych ale řekla, že se smaží. ;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    No já bych upřesnila,promiň mi to,ale v surovinách bych napsala jedlé kaštany,jsou i tací a že se najdou,že by si mysleli,že běžné kaštany,co najdeme na podzim v parcích,já vím zní to promitimně,ale věříš,že i tací lidé se najdou;-)a pak napíší,ale v receptu bylo psáno kaštany;-)neb u nás běžně jedlé kaštany nerostou;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Nadja: Tyhle koláčky se pečou (pomalu) v pánvi a másla se dává trochu více (a jak je známo, lze "nastavit " olejem, ale moc plavat v tuku by neměly. Daly by se i péct v troubě, ve vymazaných tartaletkách, dá se přidat i drobněji nalámaná či hrubě nastrouhaná čokoláda, zkrátka je to dosti variabilní recept, díky celkem obyčejným ingrediencím. Děkuji za komentář a zdravím! :-K:-K

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-? Když pečeme, tak v troubě ? Plech či pekáč máslem jen vymazat, nebo má být vyšší vrstvička másla?

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo