Kachnička pomalu pečená a jemná
Suroviny
Porce: 2 až 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 157 kJ / 994 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,65 g |
Tuky | 85,20 g |
Vláknina | 13,30 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 5,60 g |
Sůl | 14,00 g |
Sacharidy | 37,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stačí kachnu osolit, okmínovat, bez podlévání zavřít do pekáče, přiklopit, vsunout do trouby vyhřáté na 120 stupňů a 6 hodin si jí nevšímat.
Krok 2: Připravíme dušené zelí. Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, kterou opečeme, přidáme kysané zelí i se šťávou. Osolíme a okmínujeme podle chuti. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Přidáme cukr a pak ještě trochu octa. Promícháme a dodusíme.
Krok 3: Výpek z kachny slijeme. Svrchu sebereme sádlo, které se hodí na přípravu jíšky pro šťávu. Trochu šťávy necháme v pekáčku pod kachničkou. Tak pro jistotu. Na rozpáleném sádle z výpeku kachny zapražíme lžíci hladké mouky. Zalijeme šťávou, pokud je příliš hustá konzistence, přilijeme ještě trochu vody. Podle libosti. Necháme chvíli provařit. Měla by mít tekutou konzistenci.
Krok 4: Podáváme s dušeným zelím a knedlíky, zalijeme připravenou šťávou.
Zveřejněno 14. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachnička pomalu pečená a jemná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5RK
Moje poznámka
Kachnička pomalu pečená a jemná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J5RK
Nejnovější recepty
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 59 minutami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 13 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 13 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 2 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 7 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 14 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 15 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 17 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 18 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 19 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 19 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 20 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 20 hodinami
Tématické fráze:
kachnička pomalu pečená
Suroviny:
kachna,
sůl,
kmín celý,
zelí kysané,
slanina anglická,
sůl,
kmín celý,
ocet,
cukr,
mouka hladká
Komentáře (1)