Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 925 kJ / 1 416 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,30 g |
| Tuky | 100,58 g |
| Vláknina | 12,96 g |
| Cholesterol | 588 mg |
| Sodík | 1,82 g |
| Sůl | 4,42 g |
| Sacharidy | 84,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Trhanec: žloutky vyšleháme se solí, přilijeme mléko, přisypeme mouku, dochutíme kořením nebo bylinkami dle chuti, dobře promícháme a necháme cca 15 minut odstát. Poté přidáme na sníh vyšlehané bílky a opatrně je vmícháme do odstáté směsi a tím ji "nadlehčíme".
Krok 2: Během odstání směsi na trhanec pokrájíme houby na plátky, které vložíme do pánve s rozpuštěným máslem společně s na nudličky pokrájenou slaninou (šunkou, uzeným tofu...), pokrájenou cibulkou nebo pórkem (i s částí zelené natě), nasekaným česnekem a lístečky tymiánu. Smažíme do povadnutí žampionů a do rozvonění. Poté přidáme pár lžic vody (4-5) zaklopíme a krátce podusíme na mírném ohni. Osolíme a opepříme dle chuti. Pánev odklopíme, odstavíme, přidáme ořech másla, který necháme volně rozpustit.
Krok 3: Těsto po vmíchání bílků nalijeme do rozpálené pánve s troškou másla (sádla, oleje), ztlumíme plamen, zaklopíme poklicí a pomalu "smažíme" do zatuhnutí směsi. Dbáme na to, abychom trhanec nepřesušili, takže až bude směs kompaktní k tomu, abychom ji otočili, neváháme a otáčíme. Jde to snadno a pokud se placka rozpadne, nevadí, stejně děláme trhanec :-) . Trhanec dosmažíme již bez poklice z druhé strany, odstavíme a natrháme na kusy, které rozdělíme na dva talíře.
Krok 4: Na trhance rozdělíme žampionovou směs, posypeme zelenou natí z cibulky nebo tenkými plátky pórku.
Milovníci sýrů mohou posypat sýrem dle chuti (cheddar, pecorino...).
Milovníci sýrů mohou posypat sýrem dle chuti (cheddar, pecorino...).
Zveřejněno 23. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaný žampionový trhanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Xon
Moje poznámka
Slaný žampionový trhanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Xon
Nejnovější recepty
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 10 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 14 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 14 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Guláš uherského grófa
PavelSt před 1 minutou
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 6 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 6 hodinami
Květákové placičky
Valis před 7 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 8 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 9 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 9 hodinami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 10 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 10 hodinami
Suroviny:
vejce,
sůl,
mouka polohrubá,
pepř,
máslo,
žampióny,
máslo,
slanina anglická,
cibulka jarní,
česnek,
tymián,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)