Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová polévka s medvědím česnekem

Kombinace brambor, hub, smetany a vejce zadá zpravidla na velmi chutný pokrm. V tomto případě se jedná o polévku, kterou můžeme připravit v sezoně houbaření nebo v zimě, když máme houby zamražené. Je jednoduchá na přípravu a zasytí i ten nejhladovější žaludek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 349 kJ /
1 756 kcal
Bílkoviny71,41 g
Tuky109,07 g
Vláknina25,23 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 628 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy110,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpuštěném másle osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené čerstvé nebo rozmrazené houby, kmín, bobkový list, nové koření a vše ještě krátce smažíme do rozvonění. Krok 2: Přisypeme na kostičky pokrájené brambory, vše zaprášíme moukou, promícháme, přilijeme vývar a za občasného promíchání vaříme pod pokličkou na mírném ohni do změknutí brambor. Krok 3: Poté z polévky vyndáme bobkový list s novým kořením a vmícháme pokrájený medvědí česnek. Polévku odstavíme a vmícháme do ní zakysanou smetanu pokojové teploty. Dle chuti dosolíme. Krok 4: Polévku dáme na talíře a přidáme vejce, která jsme připravili během vaření polévky. Vejce můžeme připravit dle vlastní chuti - natvrdo, na hniličku, ztracená, ale klidně i míchaná.

TIP: Jak uvařit vejce na různý způsob

Zveřejněno 29. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová polévka s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jpQy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová polévka s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jpQy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cibule, houby čerstvé, brambory, kmín drcený, koření nové koření, bobkový list, mouka hladká, vývar masový, česnek mědvědí, smetana zakysaná, sůl, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu