

Vepřový plátek“Adžika“v kefírové marinádě
Suroviny 3-6(záleží na tom,kolik na talíř naložíme masa)
- 6 plátků vepřové plece nebo krkovice
- koření Adžika
- 300 ml kefíru
- 6 lžic hladké mouky
- olej na smažení
- 3 lžíce ústřicové omáčky,nebo worcestrové omáčky
- sůl na dochucení
- v oleji osmažené cibulové kroužky na ozdobu
Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, po okrajích nařízneme a po obou stranách hustě vetřeme koření Adžika. V uzavíratelné nádobě proložíme kefírem a necháme nejlépe do druhého dne odpočinout v lednici.
Poté plátky masa osušíme papírovou utěrkou a z obou stran obalíme v hladké mouce.
Klademe na pánev do rozehřátého oleje a prudce z jedné strany 3minuty smažíme. Plátky otočíme a pozvolna smažíme 7minut. Pak pokropíme ústřicovou omáčkou, plátky otočíme a ještě 5minut smažíme doměkka. Po usmažení dle potřeby osolíme.
Mezitím si oloupeme menší cibuli, kterou nakrájíme na kolečka a osmažíme ve vyšší vrstvě oleje, nejlépe v nějakém menším, hlubším kastrůlku do zlatavé barvy. Po osmažení vyndáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
K plátkům s cibulovými kroužky se nejlépe hodí šťouchané brambory, ale můžeme podávat jen s pečivem a zeleninovým salátem.
Pokud jsme doma pouze 2 strávníci, můžeme 2plátky masa nechat naložené ještě 1 den. Pak je z marinády papírovou utěrkou osušíme, obalíme v klasickém trojobalu a na rozehřátém tuku pozvolna osmažíme do zlatavé barvy.
Poznámka od kuchařky
Odkaz na kořeníhttp://www.obchod-oliver.cz/katalog/koreni/smesi-k...
Jakékoli maso naložené v kefíru hezky zkřehne a tepelná úprava může být opravdu"minutkovou"záležitostí.My jsme si za velice krátkou chvíli moc pochutnali.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřový plátek“Adžika“v kefírové marinádě
-
Koubkova-Jiřinko,děkuji za krásnou fotku,kterou jsi mi tady přidala
-
marcik:Marcelko,velice jsi mě potěšila
Děkuji za krásnou fotku i za pochvalu
-
Aničko, bodík jsem dala minule, takže teď jen pochvalu
Bylo to vynikající
-
kokronilla:Velice děkuji za milý komentář
Jsem ráda,že recept přišel vhod a že všem chutnalo
marcik:Budu ráda,když vyzkoušíš -
Uloženo
-
Recept jsem vyzkoušela, a bylo to opravdu velmi dobré, chutnalo i strávníkům, kterým chutná máloco
-
Všem za milé komentáře i hodnocení děkuji
-
to musela být dobrota, Drahuško, ty jsi čaroděj
-
úžasná mňaminka
-
Drahouši téééda, to by u nás chutnalo
také se mi líbí nápad s tím kefírem, určo vyzkouším
-
Ten kefír si budu určitě pamatovat, dobrá vychytávka. Adžiku máme taky rádi
-
Děkuji všem za zájem a moc milé komentáře
spagetka:Špagetko, já do kefíru nakládám i kapraTo je také velká mňamka
http://www.toprecepty.cz/recept/33942-kapr-v-kefir...
yanull:Janinko,když maso lehce opepříš a posypeš obyčejnou sušenou majoránkou a necháš přes noc v kefíru,tak si také pochutnáš
jarda Kadic:Jaroušku,do mléka jsem kdysi také sem tam maso naložila,ale v tom kefíru je takové no,ani né pikantnější,ale maso mi příjde více křehčí,než v tom mléceTy cibulové kroužky mi také chutnají a někdy udělám takovou"čuňačinu"že si pro sebe osmažím kroužky ze 3cibulí a sežeru je během chvilky
-
líbí a moc
-
To bude veliká bašta, masíčko naložené v kefíru dělá divy, je to moc krásný recept Drahuško
-
Mě se na tom líbí ty cibulové kroužky,budou určo křupavé
my nakládáme maso do mléka,ale toto bude pikantnější