Červená čočka s uzeným tofu a kysaným zelím

Luštěniny Doba přípravy: +- 30 min 1 názor

Luštěniny Doba přípravy: +- 30 min 1 názor

Suroviny

červená čočka
uzené tofu
kysané zelí
sůl na dochucení
oblíbené koření
.

Postup přípravy receptu

  1. Tenhle recept je vážně prostě to, co vidíte v ingrediencích (záleží hlavně na vás a vaší chuti). Jednoduše uvařte červenou čočku asi 10-12 minut do měkka, osolte a okořeňte dle chuti.

  2. Připravte tofu tak, že z něj vymačkáte přebytečnou vodu. Nakrájejte na tenké plátky nebo kostičky (jak to máte rádi). Dejte na pánev a nechte ho opékat do zlatova.

  3. Na talíř dejte uvařenou červenou čočku, tofu a kysané zelí. Společně je to chutná kombinace. Poměr surovin určitě záleží na vás a na Vaší chuti.

Poznámka od kuchařky

Napsala jsem, jak to ráda vařím já. Můžete si to samozřejmě upravit. Vím, že to je celkem zvláštní (hlavně ten můj popis :D), ale toto jídlo je moc jednoduché, dietní a moc chutné. Nevypadá to zrovna výstavně, ale mám to tak ráda. Nemusíte k tomu mít pouze červenou čočku. Myslím, že se k tomu hodí prakticky každá luštěnina.

Komentáře k receptu Červená čočka s uzeným tofu a kysaným zelím

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Po prečítaní sa zdá, že to nie je niečo na ochutnanie. Po urobení je to výborná kombinácia, hlavne pre tých, ktorí majú radi tofu. :yes:;-)

    Odpovědět