Buřty na pivě

Bokor Kuchař: Bokor

Doba přípravy: 60 minut 3 porce Pro začátečníky 1 názor

Suroviny

6 dobrých špekáčků
4 cibule
3 zelené papriky
1 feferonka
500 ml černého piva
300 ml kečupu
2 pol. lžíce sojové omáčky
1 malá lžička sladké papriky
pepř, sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme špekáčky a podélně překrojíme.
    Papriky očistíme a nakrájíme na čtvrtky a cibuli na kolečka.

  2. Do pekáčku nalijeme černé pivo, přidáme kečup, sojovou omáčku a papriku.
    Osolíme, opepříme a vše dobře rozmícháme.
    Do vzniklé omáčky vložíme špekáčky, papriku, cibuli a posypeme nakrájenou feferonkou.

  3. Pekáček přiklopíme, dáme do trouby a pečeme na 200°C asi 25 minut.
    Poté sundáme pokličku a za občasného podlévání pečeme dalších cca 30 minut do doby,
    než se tekutina zredukuje na tmavou hořkosladkou omáčku.

  4. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem nebo domácí bagetkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 75 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Buřty na pivě

  • MamlajdaD MamlajdaD

    No co, vždyť jsou to teprve asi třicáté buřty (vuřty, špekáčky) na pivu, stejné nebo někdy jen skoro stejné, jako ty ostatní. :-( Ale foto je pěkné. :-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo