

Buřty na pivě
Suroviny 3 porce
- 6 dobrých špekáčků
- 4 cibule
- 3 zelené papriky
- 1 feferonka
- 500 ml černého piva
- 300 ml kečupu
- 2 pol. lžíce sojové omáčky
- 1 malá lžička sladké papriky
- pepř, sůl
Postup přípravy receptu
Oloupeme špekáčky a podélně překrojíme.
Papriky očistíme a nakrájíme na čtvrtky a cibuli na kolečka.Do pekáčku nalijeme černé pivo, přidáme kečup, sojovou omáčku a papriku.
Osolíme, opepříme a vše dobře rozmícháme.
Do vzniklé omáčky vložíme špekáčky, papriku, cibuli a posypeme nakrájenou feferonkou.Pekáček přiklopíme, dáme do trouby a pečeme na 200°C asi 25 minut.
Poté sundáme pokličku a za občasného podlévání pečeme dalších cca 30 minut do doby,
než se tekutina zredukuje na tmavou hořkosladkou omáčku.Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem nebo domácí bagetkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Buřty na pivě
-
No co, vždyť jsou to teprve asi třicáté buřty (vuřty, špekáčky) na pivu, stejné nebo někdy jen skoro stejné, jako ty ostatní.
Ale foto je pěkné.