Králík pečený na hořčici

Bokor Kuchař: Bokor

Doba přípravy: 150 minut 4 porce Jiné maso 4 názory

Suroviny

1 králík
400 g anglické slaniny
200 g špeku
4 větší cibule
200 g plnotučné hořčice
125 g másla
1/2 lžičky tymiánu
pepř a sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovaného králíka dobře potřeme hořčicí, naskládáme do pekáče, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

  2. Slaninu, špek a cibuli nakrájíme na kostičky, v míse smícháme a rovnoměrně poklademe do pekáče na králíka.
    Máslo rozpustíme a vše jím zalijeme. Zaklopíme a necháme do druhého dne uležet v chladu.

  3. Druhý den pekáč vložíme do trouby a pečeme zaklopené asi 60 minut na 200°C.
    Pak vršek odklopíme a za občasného podlévání pečeme ještě dalších 60 minut.

  4. Králíka podáváme s knedlíkem či šťouchanými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík pečený na hořčici

  • casino casino

    A proč neéé, že :-)
    Asi bych z uvedeného množství uzenin po uvaření tohoto, připravil ještě další jídlo, ale proč totok neéé ;-)
    Maso bych pepřil před pohořčicováním...
    Množství hořčice nehodnotím, neb si nedokážu ani jen představit co to ve finále udělá... Ale možná to bude navinulé tak akorát, když se jídlo nepřikyseluje, že
    Do másla se nakládá poněkud jinak (takže tady je jaksi navíc), ale zrání pak trvá poněkud dýl...
    No, asi bych tady před podáváním vypečený tuk raději slil (asi ho bude hafo)...
    Ale proč neéé, že :-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    magdalenka: Na jednoho králíka určitě, ale v tom špeku se to asi ztratí....

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mne sa aj 200 g horčice zdá veľa. Ale niekomu to môže chutiť.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Králík má úžasné dietní maso, méně tučné než třeba kuře. Spojení králíka s anglickou slaninou nebo špekem je velmi chutné, ale proč přidávat k jednomu králíkovi, který má zhruba kilogram masa (bez kostí) 725 g tuku? :-O Já vím, mnozí tvrdí, že má suché maso, ale když ho nepřepečete - pokud zrovna nepřipravujeme velkého domácího macka, kterého je opravdu třeba péci 2 hodiny - tak z něj můžete připravit šťavnatou pochoutku, i když nepřidáte ani gram tuku. ;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo