Pečená krůtí křídla na tymiánu

Drůbeží maso Doba přípravy: 90 - 120 minut 11 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 90 - 120 minut 11 názorů

Suroviny 4-6 porcí

4 krůtí křídla
8 snítek tymiánu
1/2 l drůbežího vývaru
sůl
pepř
kmín
máslo
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí křídla rozdělíme na dvě části (vzniknou nám tak jednotlivé porce).

  2. Jednotlivé porce křídel osolíme, opepříme a pokmínujeme.

  3. Do pekáče naskládáme porce křídel a podlijeme vývarem.

  4. Pekáč přikryjeme poklicí a pečeme na střední teplotu cca 60 minut.

  5. Maso poté zkontrolujeme a pečeme ještě dalších 30 minut již nezakryté na barvu a křupavost.

  6. Jakmile jsou křídla krásně měkká a do zlatova a křupava upečená tak je vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek scedíme do do kastrůlku a přivedeme k varu.

  7. Nadrháme si tymián a přidáme do vznikající omáčky.

  8. Lžičku másla, smícháme se dvěma lžičkami hladké mouky a vytvoříme si tak máslovou jíšku.

  9. Jíšku přidáme do omáčky na lehké zahuštění.

  10. Za pravidelného míchání necháme zlehka ještě cca 10 minut provařit.

  11. Poté omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenou rýží a lehce glazovanými plátky mrkve.

Poznámka od kuchařky

Vznikla pečínka opravdu přírodní chutě masa.

Komentáře k receptu Pečená krůtí křídla na tymiánu

Tématické fráze: pečená krůtí křídla kruti kridla kruti kridla recepty pecene kruti kridlo kruti kridla recept krůtí křídla pečená pecene kruti kridla krůtí křídlo krůtí křídlo recept recepty krútí křídla recepty na krůtí křídla recept krůtí křídla recept na krůtí křídla krůtí na tymiánu pečená krůtí křídla recept recept na pečenou krůtu krůtí křídla pečené recept na pečená krůtí křídla recept na krutí křídlo krůtí křídla-recepty