Pečená krůtí křídla na tymiánu

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 90 - 120 minut PT1H45M 4-6 porcí Drůbeží maso 11 názorů

512

Suroviny

4 krůtí křídla
8 snítek tymiánu
1/2 l drůbežího vývaru
sůl
pepř
kmín
máslo
mouka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí křídla rozdělíme na dvě části (vzniknou nám tak jednotlivé porce).

  2. Jednotlivé porce křídel osolíme, opepříme a pokmínujeme.

  3. Do pekáče naskládáme porce křídel a podlijeme vývarem.

  4. Pekáč přikryjeme poklicí a pečeme na střední teplotu cca 60 minut.

  5. Maso poté zkontrolujeme a pečeme ještě dalších 30 minut již nezakryté na barvu a křupavost.

  6. Jakmile jsou křídla krásně měkká a do zlatova a křupava upečená tak je vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek scedíme do do kastrůlku a přivedeme k varu.

  7. Nadrháme si tymián a přidáme do vznikající omáčky.

  8. Lžičku másla, smícháme se dvěma lžičkami hladké mouky a vytvoříme si tak máslovou jíšku.

  9. Jíšku přidáme do omáčky na lehké zahuštění.

  10. Za pravidelného míchání necháme zlehka ještě cca 10 minut provařit.

  11. Poté omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenou rýží a lehce glazovanými plátky mrkve.

Poznámka

Vznikla pečínka opravdu přírodní chutě masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 79 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená krůtí křídla na tymiánu

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo