Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky s hráškem a mrkví

Hodnocení receptu je 4,4 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 884 kJ /
450 kcal
Bílkoviny18,10 g
Tuky4,62 g
Vláknina34,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 561 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy68,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. V kastrolu osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova a plátky masa na ní poté necháme z obou stran zatáhnout. Pak odsuneme plátky ke straně, do kastrolu k nim přidáme jemně nasekaný česnek, protlak, papriku a vše necháme krátce osmažit a rozvonět. Krok 2: Plátky masa opět rozprostřeme v kastrolu, přilijeme cca 300 ml vývaru a dusíme pod poklicí na mírném ohni doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem dle potřeby. Téměř ke konci dušení masa přidáme očištěné malé mladé mrkvičky (4 - 6 ks na porci, dle velikosti) a dále pomalu dusíme cca 5 minut. Nakonec přidáme zhruba na minutku podusit i čerstvě vyloupaný hrášek. Krok 3: Pokud je omáčkový sos hustý tak akorát, není nutné ho zahušťovat. Pokud je řídký, přidáme trošku jíšky, vše necháme krátce provařit, dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem a můžeme podávat.
Podáváme s bramborem, rýží, těstovinami, noky.

Zveřejněno 15. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky s hráškem a mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKAl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky s hráškem a mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKAl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, sádlo, sůl, pepř mletý, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, česnek, mrkev, hrášek, vývar, jíška

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu