Vepřové na hrášku (s hříbky)

iunka Kuchařka: iunka

Doba přípravy: 35 min 4 porce Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

500 g vepřového plecka
1 velká konzerva hrášku
1 hrst sušených hříbků
1 středně velká cibule
2 lžíce hladké mouky
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
sůl
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sádla
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V papiňáku rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme cibulku a poté i maso nakrájené na kostičky zalité sójovou omáčkou. Podlijeme vodou (podle uvážení tak, aby bylo vše pod vodou), přidáme hrášek, hříbky, koření a sůl a vaříme v tlakovém hrnci 25 minut.

  2. Pak zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, případně dochutíme a můžeme podávat s vařenými brambory či kaší.

Poznámka

Pokud nemá někdo rád hříbky, nemusí je dávat. Je to vynikající i bez toho. Oproti ostatním podobným receptům je tenhle výhodný v tom, že hrášek nám udělá chutnou omáčku, protože se rozvaří.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 328 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové na hrášku (s hříbky)

Tématické fráze: vepřove maso na hrašku rychly oběd vepřové kostky na hrášku vepřové maso a hribcich veprove na hrasku veprove s hribky vepřové na houbách a hrášku recept na veorove veořové kostky na houbach vepřové na hrášku a houbách veprovy na hrasku recept vepřové kostky s hříbky kotleta na hrášku s bramborovou kašička vepřové na houbách se zeleným hráškem veprove na. hrasku vepřové maso na kostičky recept veořové na kmíně veprove maso na hrasku s hríbky veořové na houbách a hrášku vepřové maso na houbách hrášek