Mrkev s mangoldem a medvědím česnekem

Suroviny

600 g mrkvy
2 veľké hrste pokrájaného mangoldu - listy
10 listov medvedieho cesnaku (príp. cesnak kuchynský podľa chuti)
1 cibuľa
2 PL oleja
voda - vývar
soľ
čierne korenie
štipka muškátového kvetu
1 PL polohrubej múky a cca 150 ml mlieka na zahustenie
kyslá smotana pri podávaní

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji speníme drobne nakrájanú cibuľu, smažíme. Pridáme pokrájanú mrkvu, orestujeme, zalejeme vývarom - vodou, osolíme, okoreníme.

  2. Polomäkkú mrkvu zahustíme zátrepkou z múky a mlieka, prevárame, ku koncu vhodíme umyté a pokrájané listy mangoldu a medvedieho cesnaku - príp. pretlačíme kuchynský cesnak. Dochutíme podľa seba.

  3. Na tanieri si pridávame kyslú smotanu. Podávame napr. s varenými zemiakmi ako hlavné jedlo, príp. ako prílohu k mäsu.

Komentáře k receptu Mrkev s mangoldem a medvědím česnekem

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    super recept Magdalenko, já bych pochutnala :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    magdalenka: no určitě :-)):-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    maris:že jo? :-D

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Rikaji: v suchu a dobre zavrene. Myslim, ze tou chladnickou nic nezkazis.

    Odpovědět

  • maris maris

    magdalenka: máš to krásné - recept i fotky;-):-):yes:+

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    A potom sa to drží v chladničke? Kedysi som dávala kôprovú vňať do soli, asi ide o podobný princíp.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    magdalenka: Sul na fotu z webu je fantasticky zelena ( urcite ji fotoschopem pomohli), ale je fakt, ze "medvedi" lupeny pouzivaji jen prakticky zavadle, ne susene. Tak prubni, treba mensi davku, vyhodit to muzes vzdy, ze.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    rebeka: čo konečne? Som akosi mimo...(a šrucha už má asi 20 cm, ak mu ju miláčik zas nevyškube, budem labužiť.)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Jitkas:Ďakujem, tú soľ nepoznám. Len robím medvedie pesto (obyčajne skoro všetko vyhodím), aj mrazím, ale ten som využila minimálne, jednoducho to nie je ono. Sušený už vôbec neuznávam. Užívam si ho v podstate, kým je čerstvý.:-))

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    magdalenka: Recept na "medvedi sul": 20 listu medvediho ceseku (nechat 1 den zaschnout na slunci), 7 lzic hrube morske soli, vse umixovat a dobre uzavrit. Pouziva se na ochuceni salatu a pokrmu. Magdalenka, cetla jsem na webu, toz nevim, ale myslim, ze to nebude spatne. Dulezite je, aby to nezvhlo. Mozne je, ze uz znas, nevim.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    To musí být dobrota, zkusím:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    magdalenka: no konečně:-S:-//:-D:-D:-D:-D:-D;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Jitkas: Kľudne použi cesnak kuchynský. Ten medvedí už aj tu mizne, zalieza do zeme.
    Pekný deň!:-K

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    magdalenka: Vse mam, jen "medveda" ne, ale urcite by mi chutnalo. Foto opravdu lakave, ja bych si dala jako hlavni jidlo a pak treba trochu gorgonzoly. V podstate se tak normalne stravuji.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: recepty s mangoldem suseny mangold mangold recept mango s rajčaty a česnekem recept na mangold s mrkví ignore