Domácí broskvový džem
Broskvový džem patří bezesporu mezi oblíbené druhy džemů. Je lehce kyselkavý, pikantní po rumu a voňavý po skořici. Pokud se pustíte i do loupání slupky, bude výsledná textura džemu velmi jemná.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky byly 3 skleničky
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 753 kJ / 2 809 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,24 g |
Tuky | 2,80 g |
Vláknina | 11,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 53 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 619,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nechceme-li mít v džemu slupičky, broskve nejprve oloupeme. Nejjednodušeji to jde tak, že plody v hrnci spaříme vroucí vodou, necháme dvě minuty stát, poté přelijeme studenou vodou a pak jednoduše oloupeme.
Krok 2: Ovoce vypeckujeme, pokrájíme na kousky, pak trošku rozmixujeme tyčovým mixerem tak, aby zůstaly i kousky. Vmícháme skořici a cukr, do kterého je rozmíchá želírfix.
Krok 3: Mícháme a podle tuhosti ovoce vaříme dalších 10 minut, až má džem dobrou konzistenci. Nakonec vmícháme šťávu z citronu a rum.
Krok 4: Opatrně rozdělíme do vymytých a vařící vodou vypláchnutých sklenic tak, abychom se nedotkli okrajů. Zavíčkujeme, případně otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 17. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zMGm
Moje poznámka
Domácí broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zMGm
Nejnovější recepty
Zapečená ovesná kaše s jablkem a pistáciemi
Přidáno před 1 hodinou
Býčí žlázy s rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Uzené maso s fazolkami a brynzovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Balkánský lilek
Přidáno před 15 hodinami
Plněné cuketové květy se špagetami carbonara
Přidáno před 15 hodinami
Falešná dršťková polévka z růžovek
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Majkaa před 7 minutami
Kakaovo-kávové müsli bez lepku a mléka
TerezaVe před 52 minutami
Pečená švestková povidla
bettyter před 10 hodinami
Comtessa de noir - luxusní bábovka
Pavlusa1 před 12 hodinami
Mrkvové sušenky
Zuzana.V. před 14 hodinami
Domácí bramborové gnocchi
Tynaja před 16 hodinami
Báječný jablečný koláč
Noumik před 17 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
MartinaDvorakova před 17 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
vladfi před 17 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Klarinet před 17 hodinami
Suroviny:
broskve,
cukr krupice,
rum,
skořice,
šťáva citronová,
želírfix 2:1
Komentáře (3)
Jinak ta Labeta (želírfix) 2 :1 český výrobce - opravdu dobře želíruje a je to celkem levné - cca 9Kč v porovnání s gelfixem .