Suroviny
Porce: 6 skleniček
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 482 kJ / 2 027 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,21 g |
| Tuky | 2,87 g |
| Vláknina | 27,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 71 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 482,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechno ovoce omyjeme a necháme okapat. Blumy a oloupanou broskev rozpůlíme a zbavíme pecek. Hrušky a jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, rozinky přebereme, spaříme a necháme okapat. Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nakrájíme nadrobno. Kousek zázvoru oloupeme pomocí lžičky a nastrouháme najemno cca 2 lžičky.
Krok 2: Připravené ovoce nakrájíme na kostičky a dáme spolu s cibulí do hluboké pánve se silným dnem. Přidáme rozinky, cukr, ocet (lze použít jen jeden druh) a koření, promícháme a přivedeme k varu. Pod poklicí dusíme zhruba 30 minut, pak bez poklice ještě vaříme na mírné teplotě do požadované hustoty, nerozvaříme úplně ale ponecháme kousky ovoce. (Podle chuti můžeme přidat cukr, ocet, sůl nebo jiné koření, citronovou kůru apod.).
Krok 3: Plníme ihned do připravených umytých sklenic, otřeme kolem uzávěru papírovou utěrkou, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Můžeme i sterilovat 20 minut / 80° C, ale není to nutné.
Chutney (česky čatní) se skvěle hodí při grilování, na pečená masa, k sýrům (nejlépe hermelín apod.). Lze dělat pouze z cibule, různých druhů zeleniny nebo ovoce.
Chutney (česky čatní) se skvěle hodí při grilování, na pečená masa, k sýrům (nejlépe hermelín apod.). Lze dělat pouze z cibule, různých druhů zeleniny nebo ovoce.
Zveřejněno 22. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní ovocné čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jpll
Moje poznámka
Pikantní ovocné čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jpll
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 6 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 7 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 8 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 9 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 12 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 12 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 13 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 13 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 13 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 13 hodinami
Suroviny:
hruška,
jablko,
broskve,
bluma modrá,
cibule,
rozinky,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
skořice mletá,
koření hřebíček,
zázvor čerstvý,
cukr krupice,
ocet jablečný,
ocet
Komentáře (1)