Suroviny
Porce: 6 skleniček
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 482 kJ / 2 027 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,21 g |
Tuky | 2,87 g |
Vláknina | 27,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 482,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechno ovoce omyjeme a necháme okapat. Blumy a oloupanou broskev rozpůlíme a zbavíme pecek. Hrušky a jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, rozinky přebereme, spaříme a necháme okapat. Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nakrájíme nadrobno. Kousek zázvoru oloupeme pomocí lžičky a nastrouháme najemno cca 2 lžičky.
Krok 2: Připravené ovoce nakrájíme na kostičky a dáme spolu s cibulí do hluboké pánve se silným dnem. Přidáme rozinky, cukr, ocet (lze použít jen jeden druh) a koření, promícháme a přivedeme k varu. Pod poklicí dusíme zhruba 30 minut, pak bez poklice ještě vaříme na mírné teplotě do požadované hustoty, nerozvaříme úplně ale ponecháme kousky ovoce. (Podle chuti můžeme přidat cukr, ocet, sůl nebo jiné koření, citronovou kůru apod.).
Krok 3: Plníme ihned do připravených umytých sklenic, otřeme kolem uzávěru papírovou utěrkou, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Můžeme i sterilovat 20 minut / 80° C, ale není to nutné.
Chutney (česky čatní) se skvěle hodí při grilování, na pečená masa, k sýrům (nejlépe hermelín apod.). Lze dělat pouze z cibule, různých druhů zeleniny nebo ovoce.
Chutney (česky čatní) se skvěle hodí při grilování, na pečená masa, k sýrům (nejlépe hermelín apod.). Lze dělat pouze z cibule, různých druhů zeleniny nebo ovoce.
Zveřejněno 22. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní ovocné čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jpll
Moje poznámka
Pikantní ovocné čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jpll
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 20 minutami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 1 hodinou
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 3 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 4 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 5 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 5 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 6 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Suroviny:
hruška,
jablko,
broskve,
bluma modrá,
cibule,
rozinky,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
skořice mletá,
koření hřebíček,
zázvor čerstvý,
cukr krupice,
ocet jablečný,
ocet
Komentáře (1)