Králičí vývar z pomalého hrnce

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 9 hodin pomalení na program LOW 4 porce Pomalý hrnec 2 názory

Suroviny

vykostěný králičí hřbet
přední nožky
játra a ledvinky
1 cibule
1 mrkev
4 stroužky česneku
¼ bulvy celeru
6 kuliček nového koření
6 kuliček pepře
2 cm silný plátek másla
1 l vody
sůl
pár stonků libečku (lze vynechat)
Dále budeme potřebovat:
uvařené těstoviny
nasekané lístky petrželky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, hřbet překrojíme na polovinu a vše dáme do větší zapékací nádoby. Přidáme máslo, podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby na 200 st. C na 30 minut. Maso (kosti) se budou malinko přichytávat, ale nevěnujte tomu pozornost.

  2. Mezitím očistíme zeleninu a necháme ji vcelku. Také odblaníme játra a ledvinky, vše dáme do pomalého hrnce včetně koření a přidáme opečené části králíka.

  3. Do zapékací nádoby po mase přidáme trochu vody. Z okrajů a dna seškrábneme přípečky a toto přilijeme do pomalého hrnce. Přidáme litr vody, osolíme a pokud máme, přidáme i libeček.

  4. Hrnec přiklopíme poklicí a necháme pracovat na program Low 9 hodin. Poté vše přes cedník přecedíme, maso obereme a včetně ledvinek, jater a zeleniny nakrájíme a přidáme do vývaru.

  5. Vývar podle potřeby dochutíme a na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Pokud budete mít králíka i s hlavou, tak tu dejte také do trouby na opečení.

Chtěla jsem vyzkoušet rozdíl mezi vývarem z PH a vývarem z papiňáku. Do PH mohu dát všechno najednou a zelenina se nerozvaří, je hezky na skus. Papiňák musím za 30 minut ochladit, ze začátku přidanou zeleninu odebrat, přidat novou zeleninu + játra a pod tlakem nechat vařit ještě 4 minuty.

Vývar je chuťově (alespoň pro naši rodinu) stejný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Králičí vývar z pomalého hrnce