Hruškový salám
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 57 029 kJ / 13 631 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,33 g |
Tuky | 8,47 g |
Vláknina | 86,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 83 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3 333,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Protože je recept dost časově náročný, doporučuji zkusit místo vaření za stálého míchání udělat v troubě, asi tak jako se dělají povidla. No možná, že v poslední fázi odpařování bych to dodělala na plotýnce a tu chvíli u toho stála. Tohle nemám vyzkoušené, ale určitě by to tak šlo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 11. 2020 00:12
magdalenka: Děkuji za typ, asi to bude něco podobného. jak píšeš. Já se po tom ještě podívám, sice jsem na netu hladala, ale asi budu muset být v hleddání důslednější. Díky a zdravím!
14. 11. 2020 09:26
MamlajdaD: teraz som si spomenula na niečo ako jablkové želé...( natrafila som na to pred rokmi, lebo v záhrade som mala dule a hľadala som recepty). Nastrúhané jablká sa dlho varili, potom sa pridal silný cukrový rozvar (+citrón aj kôra), zase sa to varilo a potom na plechu nechalo zatuhnúť, krájať at´d.
14. 11. 2020 00:33
hospodyne: Dík za názor, ještě se na to podívám, na kdoulový sýr mám dva recepty a na internetu jich je také asi dost. Z kdoulí jsem nikdy nic nedělala, nikdy jsem je neměla. Jen si jako dítě pamatuji, že maminka je od někoho musela dostávat, dávala je myslím do prádelníku, aby vonělo prádlo. Tedy ani nevím, jestli si to dobře pamatuji, byla jsem malá a o takové věci se děti moc nezajímají. Ale na ty recepty se podívám, jablka i kdoule želírují velmi dobře! Moc dík a zdravím!
14. 11. 2020 00:15
MamlajdaD: napadá mě zkusit postup jako u kdoulového sýra. Rozvařit a pak vypékat pomalu v troubě. Ale kdoule jinak želírují atd., takže nevím, zdali by se to dalo u jablek použít. A jestli by efekt vůbec odpovídal vynaloženému.
13. 11. 2020 22:10
casino: Díky za poučný komentář, ale to určitě není to, co hledám. To, co jsem dělávala nebylo zase takhle tuhé, jen trochu pevnější, aby se to nekazilo. A nejdřív se to také vařilo s cukrem. Jen nevím, co se ještě přidávalo, teď nemám na mysli ochucovadla. Ale pletou se mi v paměti dva recepty, jeden byl diabetický, a jeden, který hledám, byl ten pro děti. Oba byly z jablek. Ale snad na to časem přijdu, nebo na to někde narazím. A když ne - tak se svět nepřestane točit, že? Ale moc dík a zdravím!
13. 11. 2020 22:05
casino: poznám ovocnú kožu aj z iného ovocia, aj zo zmesí, nielen jabĺk.
13. 11. 2020 21:58
MamlajdaD: "ale já mám podobné recepty."
V době internetu máme všichni hafo receptů, že
Zda neznám něco podobného?
No, něco velmi velmi vzdáleně podobného dělají v jižní Itálii (a patrně i v jiných teplých krajích)
Nastrouhaná jablka rozprostřou asi v centimetrové vrstvě na plechy a další za ně udělá sluníčko. Po vysušení to sloupnou. Říkají tomu "kůže" Je to, podle stupně vysušení, z počátku jako tuhé želé, posléze jako velmi tuhé želé. Krájí se to na obdélníky a po svinutí se to převáže špagátem. Když se to potáhne čokoládou pak to vydrží v poživatelné formě celé měsíce; bez čokolády je to po čase jako kůže z nosorožce
V době internetu máme všichni hafo receptů, že
Zda neznám něco podobného?
No, něco velmi velmi vzdáleně podobného dělají v jižní Itálii (a patrně i v jiných teplých krajích)
Nastrouhaná jablka rozprostřou asi v centimetrové vrstvě na plechy a další za ně udělá sluníčko. Po vysušení to sloupnou. Říkají tomu "kůže" Je to, podle stupně vysušení, z počátku jako tuhé želé, posléze jako velmi tuhé želé. Krájí se to na obdélníky a po svinutí se to převáže špagátem. Když se to potáhne čokoládou pak to vydrží v poživatelné formě celé měsíce; bez čokolády je to po čase jako kůže z nosorožce
13. 11. 2020 19:36
Eja57: Evi odpovídám na tvůj druhý komentář (15:50:38). Já jsem ti odpovídala přesně na tvůj první dotaz na sušení v troubě. A casinův recept na Jablkový salám je opravdu pěkný (zrovna tak, jako ten od tejaji), ale je to zcela jiný princip přípravy. Ale to už nechám na každém, aby si vybral.
13. 11. 2020 19:28
casino: Ten váš recept je moc pěkný, ale já mám podobné recepty. Musím uznat, že jste zkoušel všemožné variace ochucení! To je super! Ale já jsem dělala (kdysi dávno) ještě také takovou sušenou jablkovou placku, byla to 1-2 cm silná placka přes celý plech, bohužel jsem si jí nenapsala nebo recept ztratila. Ve výsledku to bylo takové tužší želé, bylo to moc dobré, nekazilo se to, povrch se sypal krystalovým nebo krupicovým cukrem, krájelo se na kostičky dětem jako pamlsek. Ale zaboha si nemůžu vzpomenout, jak jsem to dělala. Neznáte něco podobného? Dík za komentář a zdravím!
13. 11. 2020 17:31
tejaja: tá tvoja sa mi páči najviac, menej cukru, vyzkúšam
13. 11. 2020 17:01
casino: Jablkovú salámu robím aj ja a je výborná. https://www.toprecepty.cz/recept/37384-jablkovy-sa... Určite aj s pridaním hrušiek to bude super.
13. 11. 2020 16:50
MamlajdaD: já jsem se ptala na SUŠENÍ v troubě...
Ale Casino sem dalo fajn odkaz, trouba zjevně není nutná
Ale Casino sem dalo fajn odkaz, trouba zjevně není nutná
13. 11. 2020 16:02
Eja57: Evi, já nevím, jak ti mám odpovědět, když jsem to v té troubě nedělala, což i v té poznámce o sušení v troubě píšu. Kdybych to zkoušela, tak bych asi nejdřív zkusila teplotu okolo 200 st. C, ale jak dlouho, to nevím - až by to bylo co nejvíc vysušené, pochopitelně s občasným promícháním. Ale nezkoušela jsem, kdysi se věci takto v troubě nedělaly. Byl to jen nápad, návrh, aby se u toho nemuselo dlouho stát. Ale jestli to vadí, tak to prosím klidně smaž. Zdravím!
13. 11. 2020 14:10
"Hruškový salám"
Dělávám cosi podobného a zovu to "Jablkový salám"
Také velká dobrota
https://www.labuznik.cz/recept/jablkovy-salam/
Dělávám cosi podobného a zovu to "Jablkový salám"
Také velká dobrota
https://www.labuznik.cz/recept/jablkovy-salam/
13. 11. 2020 11:07
Mohu se zeptat na to sušení v troubě? Jak přesně - kolik stupňů trouba a tak....Děkuji.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 2 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 3 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Fit salát
Přidáno před 15 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 20 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 56 minutami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 57 minutami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 1 hodinou
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 3 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 5 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 6 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit zdravé ovocné kůže plné vitamínů? Podívejte se na názorné video
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: hruška, jablko, cukr, citron,
Hruškový salám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4NzJ
15 názorů