Mé martinské rohlíčky
Na svatého Martina se tradičně připravují drobné rohlíčky plněné náplní. Připravit je můžete i z kynutého těsta, plněné voňavou ořechovou nádivkou se špetkou skořice. Podle následujícího receptu to bude hračka.
Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 152 kJ / 4 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,38 g |
Tuky | 220,56 g |
Vláknina | 24,36 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 690 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 521,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypeme prosátou polohrubou mouku, uděláme do ní důlek a nadrobíme kvasnice. Posypeme 1 lžicí moučkového cukru a zalijeme asi 80 mililitry vlažného mléka. Cukr i mléko odebereme z celkové receptury. Přikryjeme a dáme do tepla vzejít kvásek (asi na 20 minut).
Krok 2: Do mísy s kváskem přidáme nastrouhané změklé máslo, zbytek cukru a mléka, sůl, žloutky, citronovou kůru, lžíci rumu. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí, přikryjeme a dáme na jednu hodinu vykynout na teplé místo.
Krok 3: Zatímco těsto kyne, připravíme náplň. Do kastrůlku dáme mléko, cukr, vanilkový cukr a přivedeme k varu. Přisypeme pomleté ořechy, piškoty, skořici a promícháme. Pokud je náplň řídká, můžeme přidat mleté piškoty. Hotovou náplň odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
Krok 4: Z vykynutého těsta uděláme 5 stejných bochánků. Každý vyválíme na 20 cm velký kruh a rozřízneme na 4 dílky. Na každý dílek dáme ořechovou nádivku, pevně srolujeme. Položíme je na plech s pečicím papírem, necháme ještě 20 minut nakynout. Troubu včas rozpálíme na 190 °C.
Krok 5: Nakonec rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme ořechy a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Zveřejněno 18. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mé martinské rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMqE
Moje poznámka
Mé martinské rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMqE
Nejnovější recepty
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 10 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 11 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 12 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 12 hodinami
Steaky z kapra
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 26 minutami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 1 hodinou
Špagety s mletým masem
Macek13 před 1 hodinou
Cuketové placičky
kachlicka77 před 1 hodinou
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 2 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 2 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 3 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 4 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 6 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 6 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
máslo,
droždí,
cukr moučkový,
rum,
kůra citronová,
žloutek,
sůl,
mléko,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
piškoty dětské,
skořice,
vejce,
ořechy
Komentáře (1)