Mé martinské rohlíčky
Na svatého Martina se tradičně připravují drobné rohlíčky plněné náplní. Připravit je můžete i z kynutého těsta, plněné voňavou ořechovou nádivkou se špetkou skořice. Podle následujícího receptu to bude hračka.
Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 152 kJ / 4 578 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,38 g |
| Tuky | 220,56 g |
| Vláknina | 24,36 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 690 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 521,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypeme prosátou polohrubou mouku, uděláme do ní důlek a nadrobíme kvasnice. Posypeme 1 lžicí moučkového cukru a zalijeme asi 80 mililitry vlažného mléka. Cukr i mléko odebereme z celkové receptury. Přikryjeme a dáme do tepla vzejít kvásek (asi na 20 minut).
Krok 2: Do mísy s kváskem přidáme nastrouhané změklé máslo, zbytek cukru a mléka, sůl, žloutky, citronovou kůru, lžíci rumu. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí, přikryjeme a dáme na jednu hodinu vykynout na teplé místo.
Krok 3: Zatímco těsto kyne, připravíme náplň. Do kastrůlku dáme mléko, cukr, vanilkový cukr a přivedeme k varu. Přisypeme pomleté ořechy, piškoty, skořici a promícháme. Pokud je náplň řídká, můžeme přidat mleté piškoty. Hotovou náplň odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
Krok 4: Z vykynutého těsta uděláme 5 stejných bochánků. Každý vyválíme na 20 cm velký kruh a rozřízneme na 4 dílky. Na každý dílek dáme ořechovou nádivku, pevně srolujeme. Položíme je na plech s pečicím papírem, necháme ještě 20 minut nakynout. Troubu včas rozpálíme na 190 °C.
Krok 5: Nakonec rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme ořechy a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Zveřejněno 18. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mé martinské rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMqE
Moje poznámka
Mé martinské rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMqE
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 2 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 2 hodinami
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
Lada008 před 3 minutami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 51 minutami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 52 minutami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 58 minutami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 1 hodinou
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 2 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 4 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 4 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
máslo,
droždí,
cukr moučkový,
rum,
kůra citronová,
žloutek,
sůl,
mléko,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
piškoty dětské,
skořice,
vejce,
ořechy
Komentáře (1)