Suroviny
Porce: podle velikosti nakrájených kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 234 kJ / 1 968 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,53 g |
Tuky | 9,30 g |
Vláknina | 21,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 398,63 g |
Postup přípravy
Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme celozrnnou mouku, droždí, žitný kvásek, sůl, kmín, lžičku moučkového cukru, vlahou vodu a zaděláme těsto, nejdříve vařečkou, pak ručně. Dlaň polijeme olejem, aby se těsto nelepilo na ruku a pokračujeme v hnětení těsta ručně, dokud není lepivé a je hlaďoučké. Krok 2: Těsto dáme přikryté do tepla na 1 hodinu vykynout. Po vykynutí těsto propracujeme a uděláme bochánek, který dáme do formy a necháme ještě přikrytý nakynout do výše formy. Pak opatrně několikrát šikmo nařežeme ostrým nožem, potřeme vlahou vodou a přikryjeme formu víkem. Krok 3: Formu s chlebem vložíme do předem vyhřáté trouby na 230°C a pečeme 15 minut. Pak snížíme teplotu na 190°C a pečeme ještě 20 minut. Poté sundáme víko formy a chléb potřeme vodou, pečeme ještě dalších 20-25 minut. Chléb vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Při poklepu na spodní stranu nám krásně duní.
Zveřejněno 21. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb ze sušeného kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wGkr
Moje poznámka
Chléb ze sušeného kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wGkr
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 19 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 43 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 51 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 1 hodinou
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 2 hodinami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 2 hodinami
Toskánský bůček
poirotka před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka celozrnná,
kvas žitný,
kvasnice sušené,
cukr moučkový,
sůl,
kmín drcený,
voda
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0