Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 414 kJ / 6 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,10 g |
Tuky | 300,92 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 187 mg |
Sodík | 4,36 g |
Sůl | 10,65 g |
Sacharidy | 741,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mléka a droždí necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, sůl, rozpuštěnou Heru a škvarky se sádlem (také rozpuštěné). Nakonec přidáme kvásek.
Uhněteme těsto, hned tvoříme preclíky, které potřeme vejcem a posypeme.
Nenecháváme kynout! Krok 3: Pečeme v troubě na 200 stupňů.
Uhněteme těsto, hned tvoříme preclíky, které potřeme vejcem a posypeme.
Nenecháváme kynout! Krok 3: Pečeme v troubě na 200 stupňů.
Zveřejněno 28. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chudenické preclíky z pekárny U Šperlů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMwx
Moje poznámka
Chudenické preclíky z pekárny U Šperlů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMwx
Nejnovější recepty
Křupavé cuketové řízečky
Přidáno před 9 hodinami
Cuketový wrap
Přidáno před 11 hodinami
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno 16. 8. 2025 16:01:50
Švestkový džem
Přidáno 16. 8. 2025 11:01:02
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno 16. 8. 2025 07:12:46
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno 16. 8. 2025 05:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 1 hodinou
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 1 hodinou
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 1 hodinou
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 2 hodinami
Zapečené brambory s patizonem
Kohykovci před 3 hodinami
Výborný banana bread
formankovaadel před 5 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
JanaBerckova před 5 hodinami
Zvláčněná Koka buchta
formankovaadel před 5 hodinami
Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Alamatej před 6 hodinami
Brambory zapečené s tvarohem
Kava 2 před 6 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
mléko,
tuk hera,
škvarky,
sůl,
vejce,
mák
Komentáře (4)