Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 414 kJ / 6 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,10 g |
Tuky | 300,92 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 187 mg |
Sodík | 4,36 g |
Sůl | 10,65 g |
Sacharidy | 741,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mléka a droždí necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, sůl, rozpuštěnou Heru a škvarky se sádlem (také rozpuštěné). Nakonec přidáme kvásek.
Uhněteme těsto, hned tvoříme preclíky, které potřeme vejcem a posypeme.
Nenecháváme kynout! Krok 3: Pečeme v troubě na 200 stupňů.
Uhněteme těsto, hned tvoříme preclíky, které potřeme vejcem a posypeme.
Nenecháváme kynout! Krok 3: Pečeme v troubě na 200 stupňů.
Zveřejněno 28. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chudenické preclíky z pekárny U Šperlů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMwx
Moje poznámka
Chudenické preclíky z pekárny U Šperlů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMwx
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 2 hodinami
Krenex
dragomirac před 3 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 4 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 4 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 4 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 5 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 5 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 6 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
mléko,
tuk hera,
škvarky,
sůl,
vejce,
mák
Komentáře (4)