Pestré šťouchané brambory

Suroviny 2 porce

300 g oloupaných brambor
200 g květáku
100 g oloupané mrkve
cca 1 lžíce petrželové nebo celerové natě
sůl
ořech másla

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory pokrájíme a dáme do hrnce, přidáme oloupanou, na menší kusy pokrájenou mrkev, osolíme, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Před koncem vaření přidáme na větší kusy pokrájený květák (není nutné, aby byl zcela ponořený do vody) nebo celé menší růžičky a dovaříme vše doměkka (na skus).

  2. Vodu slijeme, do hrnce přidáme jemně nasekanou petrželovou nebo celerovou nať, přihodíme ořech másla a šťouchadlem vše nahrubo rozšťoucháme.

  3. Podáváme jako přílohu ke smaženému či pečenému masu (řízky, sekaná, rolády, karbanátky, ryba...), ale výborné jsou i samostatně.

Komentáře k receptu Pestré šťouchané brambory

K receptu nejsou žádné komentáře.