

Pestré šťouchané brambory
Suroviny 2 porce
- 300 g oloupaných brambor
- 200 g květáku
- 100 g oloupané mrkve
- cca 1 lžíce petrželové nebo celerové natě
- sůl
- ořech másla
Postup přípravy receptu
Oloupané brambory pokrájíme a dáme do hrnce, přidáme oloupanou, na menší kusy pokrájenou mrkev, osolíme, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Před koncem vaření přidáme na větší kusy pokrájený květák (není nutné, aby byl zcela ponořený do vody) nebo celé menší růžičky a dovaříme vše doměkka (na skus).
Vodu slijeme, do hrnce přidáme jemně nasekanou petrželovou nebo celerovou nať, přihodíme ořech másla a šťouchadlem vše nahrubo rozšťoucháme.
Podáváme jako přílohu ke smaženému či pečenému masu (řízky, sekaná, rolády, karbanátky, ryba...), ale výborné jsou i samostatně.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pestré šťouchané brambory
K receptu nejsou žádné komentáře.