Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rohliky

Neexistuje snad jednodušší domácí pečivo, než jsou klasické rohlíky. Nejtěžší na celém receptu je tvarování, ale i to hravě zvládne začátečník. Upečte si s námi poctivé, křupavé a voňavé rohlíčky, které budete muset schovat, aby stihly vystydnout.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

18. 2. 2008 23:58

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie12 936 kJ / 3 092 kcal
Bílkoviny99,75 g
Tuky41,79 g
Vláknina24,50 g
Cholesterol 538 mg
Sodík 632 mg
Sůl1,49 g
Sacharidy566,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hanka T.

1. 5. 2014 14:04

Děkuji za úžasný recept.
Dělám malinkaté a mám to na dva plechy. Teď jsem vyndala první a nemají chybu:-*. Rohlíčky jsou nadýchané a moc dobré. Recept si určitě opíšu a budu rodině péct častěji. Už peču normální chleba i toustový. Vše v troubě. Člověk to má čerstvé když potřebuje a hlavně ví, vo v tom je!! Ještě jednou díky, jsou super!!!!!!!!!!!!:-p:-p:-p

Marta

10. 3. 2014 14:30

Tak jsme zkusila váš recept a jsem moc spokojená. Místo másla/které mi došlo/ ;-)jsem dala olej. Jsou nadýchané a výborné. Pochvala za recept :-K . Dělala jsme pivní rohlíky ale to se nedá srovnat. Tento recept se usadí v mé kuchařce doma moc rád. :yes:

Jaroslav

19. 2. 2014 20:37

Dobrý den,tak dnes jsem dělal poprvé rohlíky,protože jsem docela šikovný,tak se povedli,bomba,rohlíky jak lusk.Hned jsem o tom referoval syna v USA tak jsem zvědav jak se stím popere.Jsem velmi spokojen.!:yes

casino casino

6. 2. 2014 11:16

tetazdena:
Souhlasím... "Tato mouka je dobra i na koláče.!" Snad jen to "i" bych tam ani nepsal...:-)):-)):-))

Souhlasím také s Tomas: (02.09.2012 12:38:42) :-))

A pokud by v názvu stálo "Domácí rohlíčky", tak bych také souhlasil :-D

tetazdena

6. 2. 2014 10:43

Jestli je těsto lepive,tak je to moukou.Kupte si polohrubou mouku v Coopu.a budou rohlíky výborné.:-))Tato mouka je dobra i na koláče.! m

RadkaS

2. 2. 2014 20:12

Rohicky dobry , povedli se, ale pro priste uz vim jak na to. Urcite bych dala v tomto receptu vrchovatou lzicku soli a i to maslo slane urcite pomohlo. Jen jsem jich udelala 14 a to si myslim ze je moc ze kdybych udelala treba jen 10 a byli baculatejsi tak budou jeste lepsi. Ale co na poprve jsem spokojena a priste uz budou profi. dik za recept. Jen doporucuji je po umotani nechat opravdu hodne jeste prekynout :) . :yes::-):-p

RadkaS

2. 2. 2014 17:32

Tak uz je mam na plechu vyvalene, podle vsech komentaru jsem pridala vrchovatou lzicku soli a to maslo jsem taky pouzila slane. tak uvidime. :-p

Kačenka

26. 11. 2013 21:02

tak jsem smutná, mě se moc nepovedly ;-( dala jsem čaj.lžičku soli, přesto slané nebyly, tvar-takový prtavý, celkově divná chut a přitom jsem vše dělala dle receptu... jsem prostě nemehlo:-(( tak snad příště..

Milena

4. 11. 2013 11:30

Nikde není, jak dlouho kyne těsto.

Alena Langmüllerová

16. 10. 2013 14:57

Eva: Dnes jsem udělala báječné rohlíčky, ale je potřeba opravit recept. Soli špetka opravdu nestačí, dala jsem kávovou lžičku soli. Jinak vše OK. Alena:yes:

Eva:

Eva

13. 10. 2013 21:27

Rohlíčky jsem dnes zkoušela a jsou výborné, příště jen přidám víc soli do těsta, jinak bezva :-p

Alena J.

8. 8. 2013 22:35

Tak přesně tohle jsem hledala :-). Super rychlý recept a rohlíčky skvělé. Dělala jsem vše přesně podle receptu, akorát jsem místo špetky soli dala celou lžičku soli a vůbec to ničemu neuškodilo. Rohlíčky jsou vynikající a hotové raz dva. Dnes byla první várka a snědli se jen tak. Že prý je škoda je něčím mazat :-D. Děkuji za tenhle recept a zřejmě už nemusíme rohlíky kupovat :yes::yes::yes:

Martina

9. 6. 2013 07:42

My jsme ty rohlíčky pekli s tetou jsou moc dobré mockrát děkuji za info.:-K:-D:yes::yes::yes:

Lenka

6. 3. 2013 16:22

Dnes jsem pekla rohlíčky poprvé.Měla jsem akorát problém vůbec řádně zamíchat těsto (nešlo mi to moc spojit,ale nakonec se spojilo).Vykynuté jsem to měla cca za hodinku,kdybych nechala déle měla bych plnou mísu.Před chvílí jsem rohlíčky dopekla.Některé rohlíčky mi spíš připadají jako ,,pivní rohlíky" ,ale některé mám opravdu krásné.Sice malé,ale krásně nafoukle.A chuťově jsou výborné.Z těsta jsem udělala 14 rohlíčků (samozřejmě je každý jinak velký),ale z toho 6 jich je krásných.Máme to mít dnes k večeři tak doufám,že vydržejí.
Nevíte někdo jak dlouho vydržejí tak dobré,když se tedy na to někdo nevrhne a nezapráší se potom?
Jinak uděluji bodíky :yes::yes::yes::yes:
Jsou opravdu výborné:-)

pako

1. 3. 2013 11:54

nechutnalo mi v nich to máslo, možná by byl olej lepší. Jinak byly málo slané a to jsem dala asi 2 lžičky soli.. :-//

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí rohlíky pečené v troubě recept pivní rohlíky pečení domácích rohlíků rohlik recept těsto na rohlíky v domácí pekárně těsto na rohlíky recept na rohlíky v troubě tukový rohlík recept domácí rohlíčky krupave slane pivni rohliky peceni rohliku nejlepší těsto na rohlíky pecene rohliky jak upéct rohlík kynuté těsto na rohlíky tukovy rohlik rohlik rohliky bez drozdi pivní rohlík recept rohlík

Suroviny: mouka polohrubá, žloutek, mléko, kvasnice, cukr písek, sůl, máslo, vejce, sůl, kmín celý, mouka hladká, tuk

TopRecepty.cz

Domácí rohliky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g8D