Plněný trhací chléb

Suroviny

500 g hladké mouky
lžička soli
1 sáček sušeného droždí
špetka cukru
300 ml vlažné vody
60 ml olivového oleje
1 vejce
4 malé brambory (uvařené)
50 g jemně strouhaného sýra
1 vejce na potírání
Náplň:
400 g kysané smetany
3 cibule
trocha oleje
250 g anglické slaniny
300 g jemně strouhaného sýra (trochu necháme na posyp)
hrst nasekané petrželky nebo pažitky
trochu rozpuštěného vlahého másla

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme droždí, přidáme špetku cukru a trochu vlažné vody. Necháme droždí asi 5 minut. Pak přidáme najemno nastrouhané brambory, sýr a ostatní suroviny a vypracujeme vláčné těsto. Necháme ho vykynout asi hodinu.

  2. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a nakrájenou anglickou slaninu, necháme vychladnout.
    Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 4 díly. Každý vyválíme , potřeme kysanou smetanou, posypeme nasekanou petrželkou nebo pažitkou, posypeme strouhaným sýrem a slaninou s cibulí. Stočíme jako roládu a nakrájíme na dílky, které poklademe na plech s pečícím papírem řezem dolů, každý dílek po stranách potřeme vlahým máslem a klademe těsně k sobě a necháme chvíli ještě kynout. Posypeme sýrem a vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 st. dozlatova.

Komentáře k receptu Plněný trhací chléb

K receptu nejsou žádné komentáře.