Kynuté plněné rohlíčky

Moučníky Koláče a buchtyKynuté Doba přípravy: 20 min příprava + 1 hod kynutí + 15 min pečení 0 názorů

Moučníky Koláče a buchtyKynuté Doba přípravy: 20 min příprava + 1 hod kynutí + 15 min pečení 0 názorů

Suroviny 90 ks

Těsto:
1 kg hladké mouky
2 žloutky
20 ČL cukru krupice
2 dl oleje
6 dl mléka
1 kostka droždí (tj. 42 g)
špetka soli
vejce na potření
cukr moučka na pocukrování

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Zaprášíme asi lžičkou mouky a necháme asi 10 minut vzejít.

  2. Suroviny včetně kvásku zpracujeme dohromady a necháme asi 1 hodinu kynout.

  3. Poté těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme asi 0,5 cm vysokou placku. Pomocí sklenice vykrajujeme a plníme náplní dle chuti (maková, ořechová, tvarohová...) doprostřed. Přeložíme na půl a okraje přitiskneme pomocí vidličky k sobě.

  4. Klademe na plech, přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 15 minut kynout. Mezitím zapneme troubu na 200 stupňů.

  5. Po vykynutí potřeme ušlehaným vejcem s kapkou vody a pečeme asi 15-20 minut ve vyhřáté troubě. Mírně vychladlé pocukrujeme.

  6. Rohlíčků je asi 90 ks, doporučuji dělat z 1/2 dávky.

Poznámka od kuchařky

Rohlíčky jsou krásně měkoučké a vláčné.

Komentáře k receptu Kynuté plněné rohlíčky

K receptu nejsou žádné komentáře.