Krůtí sekaná s červenou čočkou, mrkví a medvědím česnekem

Suroviny 4 porce

500 g mletého krůtího masa
100 g červené čočky
1 větší mrkev
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
2-3 lžíce jemných ovesných vloček
hrst listů medvědího česneku
sůl
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Maso v misce promícháme s nahrubo nastrouhanou mrkví, nasekanou cibulí, syrovou čočkou, vejcem, utřeným česnekem, solí a majoránkou. Vmícháme posekané listy medvědího česneku.
    Zahustíme ovesnými vločkami. Necháme krátce odležet.

  2. Utvoříme šišku, přeložíme do olejem vymazané zapékací misky a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
    Pečeme zpočátku zakryté alobalem, asi po 30 minutách alobal odstraníme a necháme 10-15 minut dopékat dozlatova.

  3. Sekaná je dobrá teplá i studená.

Komentáře k receptu Krůtí sekaná s červenou čočkou, mrkví a medvědím česnekem

K receptu nejsou žádné komentáře.