Špízová směs s bramborem

Vepřové maso Doba přípravy: cca 3 hodiny 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca 3 hodiny 0 názorů

Suroviny 4 porce

100 g sádla
100 g slaniny
1 kg plecka
6 stroužků česneku
2 větší cibule (mohou být červené)
500 g čerstvých žampionů
1 klobása
8 brambor
3 velké papriky nebo kapie
sůl
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Sádlem vymažeme pekáček. Na dno poskládáme plátky slaniny. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a vložíme do pekáčku. Další ingredience dáváme po vrstvách. Česnek nakrájený na plátky, cibule nakrájená na měsíčky, rozpůlené žampiony, klobásu nakrájenou na tenká kolečka, oloupané a rozčtvrcené brambory, na velké kusy pokrájenou papriku nebo kapii.

  2. Celé zasypeme grilovacím kořením, přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme zhruba hodinu na 200°C. Po hodině pekáček odkryjeme a směs promícháme. Pečeme ještě další hodinu. Po 10-15 minutách směs důkladně promícháme.

  3. Podáváme samotné nebo s pečivem.

Komentáře k receptu Špízová směs s bramborem

K receptu nejsou žádné komentáře.