Gulášek na pivu z trouby

Hovězí maso Doba přípravy: 3 hodiny 2 názory

Hovězí maso Doba přípravy: 3 hodiny 2 názory

Suroviny 5 porcí

1 kg hovězího krku
3/4 kg cibule
25 dkg vepřového sádla
20 dkg uzené slaniny (špeku)
4 PL bramborového škrobu (spíše podle požadované hustoty guláše)
2 ČL (plnější) gulášového koření (doporučuji Magyaros Gulyás füszerkeverék)
1 ČL mletých chilli papriček (doporučuji Univer Erös Pista)
5 -7 stroužků česneku (podle velikosti)
sůl
0,5 l černého piva - sladšího (např. Kozel)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájím na větší kostky, maso na kostky velikosti cca 2x2 centimetry. Česnek na plátky nebo půlplátky podle velikosti stroužku. Uzenou slaninu na menší kostičky.

  2. V kastrolu, který mohu použít na pečení, rozpustím sádlo a uzenou slaninu nakrájenou na menší kostičky. Přidám česnek a cibuli. Cibuli restuji do zlatova, potom přidám maso, koření a sůl. Maso nechám zatáhnout. Přidám směs chilli papriček, bramborový škrob a ještě chvilku restuji. Přiliji pivo.

  3. Kastrol přiklopím a dám do vyhřáté trouby (horkovzduch 170 stupňů). Peču 2,5 hodiny. Kontroluji a podlévám vodou do požadovaného množství guláše.

Poznámka od kuchařky

Ke guláši nakrájím cibuli na tenké plátky, které syrové přidám do hotového guláše. Podávám s domácí houstičkou. Nebo s tím, co kdo má rád :-)

Komentáře k receptu Gulášek na pivu z trouby