Vrstvený jablečný koláč s tvarohem a drobenkou

Moučníky Koláče a buchty Doba přípravy: cca 45 min + cca 40 min pečení 1 názor

Moučníky Koláče a buchty Doba přípravy: cca 45 min + cca 40 min pečení 1 názor

Suroviny 1 koláč

Těsto:
200 g hladké mouky
50 g mandlí
150 g cukru krupice
150 g povoleného másla
2 vejce
100 ml mléka
1/2 lžičky vanilkového extraktu
Tvarohovo-pudingová vrstva:
100 g polotučneho tvarohu
1/2 balení vanilkového pudingu
1 lžíce cukru
1 vejce
Jablečná vrstva:
300 g jablek (3 malá)
1 lžíce cukru
1 lžička skořice
Drobenka:
50 g polohrubé mouky
25 g povoleného másla
25 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřete s cukrem, oddělte bílky od žloutků a žloutky zašlehejte do másla.

  2. Mandle rozmixujte najemno. Ve větší míse smíchejte s moukou, utřeným máslem a mlékem.

  3. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně vmíchejte k ostatním ingrediencím.

  4. Puding uvařte s mlékem a cukrem podle návodu. Po vychladnutí zašlehejte tvaroh a vejce.

  5. Jablka oloupejte a vykrojte jadřince. Nastrouhejte nahrubo, smíchejte se skořicí a cukrem.

  6. Těsto dejte předpéct na 10 minut při 160-170 stupních.
    Mezitím udělejte drobenku.

  7. Vytáhněte z trouby, potřete tvarohovou vrstvou, přidejte jablka a posypte drobenkou. Dejte zpátky péct na 40 minut.

Komentáře k receptu Vrstvený jablečný koláč s tvarohem a drobenkou