Houskové knedlíky s medvědím česnekem

Suroviny 2-3 porce

3 starší housky nebo rohlíky (cca 3x45g)
50 g uzeného špeku
1 cibule
60 g medvědího česneku
150 ml mléka
2 vejce
cca 60 g hrubé mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Starší housky (rohlíky) pokrájíme na menší kostičky a dáme do mísy, kde je osolíme, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a necháme nasát.

  2. V kastrolku osmažíme najemno pokrájený uzený špek s drobně pokrájenou cibulí dozlatova. Medvědí česnek pokrájíme na nudličky, dáme do cedníku a spaříme ho vroucí vodou. Po zchladnutí vymačkáme přebytečnou vodu a česnek ještě jednou překrájíme nadrobno.

  3. Osmaženou cibulku se špekem a pokrájený medvědí česnek přidáme do mísy k namočeným houskám, osolíme, řádně promícháme a zahustíme hrubou moukou. Směs necháme cca 10 minut odpočinout, pak vytvarujeme v mokrých dlaních kulaté knedlíky (cca 6 ks), které vaříme ve vroucí osolené vodě cca 10 minut. Knedlíky vyndáme cedníkem z vody, dáme do mísy a pokapeme maličko sádlem nebo máslem, aby se neslepily. Pokud dáváme hned na talíř, můžeme je přelít troškou výpeku...

  4. Podáváme s pečeným masem, špenátem, zelím, ale i k omáčkám, guláši...

Poznámka od kuchařky

Jednoduchá a výborná příloha.

Komentáře k receptu Houskové knedlíky s medvědím česnekem

  • recepty73 recepty73 (autor receptu)

    Eja57: ...asi záleží jak do čeho se pak použije, tohle dělám třeba s mladými fazolkami, brokolicí atp. ;-)...na fotce je vidět, že tady ztrátou barvy vůbec netrpěl;-):-8:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Jsem četla zajímavý tip - medvěda spařit, hodit do ledové vody. Až pak pokračovat. Že neztratí barvu. Máš ho dle foto v knedlích hezký, ale jako rada mi to přijde zajímavé.
    Zdroj - Florentyna, recepisy mi chodí každý čtvrtek mailem. Tohle bylo na vepřovou roladu nacpanou sýrem a medvědem...

    Odpovědět