Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 481 kJ / 1 549 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,11 g |
Tuky | 95,87 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 707 mg |
Sodík | 467 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 102,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMW2
Moje poznámka
Dortík s citrónovou příchutí a mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMW2
Nejnovější recepty
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 1 hodinou
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 1 hodinou
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Pečený hejk s hráškovou kaší (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 1 hodinou
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 1 hodinou
Salát z ředkviček
faluska před 8 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 8 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 8 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 8 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 9 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 9 hodinami
Krémová polévka z červené čočky
TondaJ před 9 hodinami
Kanadský králík
tara23 před 9 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
kůra citronová,
tvaroh jemný,
mléko,
máslo,
pudink,
cukr citronový,
kompot mandarinkový,
želé dortové,
cukr
Komentáře (20)
Jahody?
Tak určitě
Tak to musím vyzkoušet.
Veronika.Hrozna
Já u bramboráků sliju vodu, nechám usadit škrob, který vrátím do brambor a mouky dám jen tolik, aby těsto nebylo řídké a drželo pohromadě. Brambory jsou opravdu rozdílné a určitě nelze potřebu mouky udávat ve váhovém poměru, tady to chce skutečně od oka a s citem. Když odlévám vodu, nepřidávám ŽÁDNÉ mléko, to by bylo kontraproduktivní. Černání brambor bez mléka? Brambory valnou většinou nečernají, stává se mi to opravu zřídka, jak se říká, jednou za uherský rok!
magdalenka:
Rozhodně nejsem notorický výrobce domácích nudlí, ale párkrát jsem to již zkusila, s hladkou i hrubou moukou. Nakonec jsme se doma usnesli, že nudle z polohrubé mouky jsou nejlepší!
Brambory jsou kvality všelijaké a nikdo netuší, jestli označení typu brambor na obalu, odpovídá obsahu.
Tak hlavně vyzkoušjte tu citrónovou náplň. Myslím, že by se do ní hodily i čerstvé jahody, maliny nebo meruňky a taky borůvky.
Dajda, tento tvoj dortík bude, hlavne v lete, príjemne osviežujúci. Už aby tu bolo.
Prosím co doplnit? Ty bramboráky nejspíš ne!
Člověk peče čtvrt století něco z hladké mouky a po čtvrt století najednou přešaltuje na hrubou a vydrží mu to dalších 20 let!