Suroviny
Porce: 6 (12 kousků)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 506 kJ / 1 316 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 171,88 g |
| Tuky | 60,26 g |
| Vláknina | 1,45 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 4,31 g |
| Sůl | 9,93 g |
| Sacharidy | 20,80 g |
Postup přípravy
Vodu odměříme, odlijeme 3 dl a nasypeme všechnu želatinu, zamícháme a zatím odložíme. Zbytek vody + 1 dl nalijeme do hrnce, voda se vyvaří, tak aby nechybělo. Přidáme koření, sůl, cukr a dáme na malý plamen vařit.
Dáme vařit vejce natvrdo.
Uvařená rychle zchladíme, oloupeme a na kráječi na vajíčka nakrájíme na plátky. Zbylé špičky bez žloutku nasekáme do salátu. Krok 2: Salám překrojíme na 3 díly a příčně nakrájíme na tenké nudličky. Mrkev a celer nastrouháme na malých slzách, okurky nakrájíme na malé kostičky. Přidáme ostatní suroviny, zamícháme. Krok 3: Připravíme pekáč (na kuře - velikost), vypláchneme studenou vodou. Vařící se vodu s kořením dáme na velký plamen, přidáme ostatní suroviny a opět na sporo. Vodu buď můžeme přes síto přelít do jiného hrnce nebo koření vyndat. Namočenou želatinu vložíme do vařící vody a hned vypneme. Mícháme, dokud se nerozpustí. Ochutnáme . Pokud chuť vyhovuje, nalijeme na dno pekáče vrstvičku 1/2 cm vysokou a dáme do lednice na rovnou plochu. Krok 4: Než želatina v lednici ztuhne, připravíme šunkové rolky. Všechny plátky šunky naplníme salátem, stočíme a položíme plátek okurky, aby se neotevřely.
Na ztuhlou želatinu v pekáči naskládáme rolky, aby se daly dobře krájet porce, položíme plátek vajíčka, eventuálně kapii a velmi opatrně zalijeme zbylou želatinou do mezer, měla by se dostat až na povrch, jak stoupá hladina. A pak rychle do lednice ztuhnout.
Zveřejněno 29. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rosolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5BRR
Moje poznámka
Rosolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5BRR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 12 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 12 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 7 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 10 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 12 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 13 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 14 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 16 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 16 hodinami
Suroviny:
salám,
hrášek sterilovaný,
majonéza,
mrkev,
okurky sterilované,
lák z okurek,
celer,
hořčice,
pepř,
sůl,
cukr,
voda,
želatina prášková,
cukr,
sůl,
ocet,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
vejce,
okurka čerstvá,
šunka,
kapie
Komentáře (7)