Křehké sýrové tyčky

Slané pečivo Doba přípravy: 30 minut příprava , 15 minut tepelná úprava , plus odleženi 1 názor

Slané pečivo Doba přípravy: 30 minut příprava , 15 minut tepelná úprava , plus odleženi 1 názor

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g másla
200 g tvarohu
2 žloutky
130 g parmezánu + na posyp
sůl
pepř černý a kajenský
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin propracujeme těsto.

  2. Vyválíme a vykrájíme tyčky. Přendáme je na plech s pečícím papírem a necháme 30 minut odležet v chladu.

  3. Po odležení potřeme tyčky rozšlehaným vajíčkem a posypeme nastrouhaným sýrem.

  4. Plech vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.

Komentáře k receptu Křehké sýrové tyčky

  • casino casino

    No, receptů tzv. 1:1:1 není nikdy dost, že ;-)
    ***
    Čím méně je těsto propracované, tím více listuje :yes:
    Pokud vyválený plát rádlujeme přímo na plechu (třeba i obráceném) nebo na papíře, pak nemusíme přendávat jednotlivé kousky - tyčky se pečením samy rozestoupí :yes:
    A když se peče z celých balení tuku a tvarohu (lepší je z fólie), pak nejsou ani žádné zbytky ;-)

    Odpovědět