Slané tyčinky s tvarohem lístkové

Veronika.Hrozna Kuchařka: Veronika.Hrozna

Doba přípravy: těsto 10 minut, pečení 30 minut,odležení těsta 1 h Dva plechy Slané pečivo 6 názorů

Suroviny

250 g obyčejného čerstvého tvarohu (ne dietní)
250 g prosáté hladké mouky (vážit přesně )
250 g Hery (s Herou jsou lepší)
1 vajíčko
1 čajová lžička soli
kmín bohatě
všechny suroviny musí být studené z lednice - kromě mouky
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky dáme sůl a rozmícháme. Přidáme tvaroh, nakrájenou Heru a žloutek. Studenou směs rychle hněteme a dáváme dohromady, až se spojí. Klasika tvarohové těsto.

  2. Těsto je velmi tukové a trošku se lepí, proto pracujeme rychle, aby se pod rukama neohřívalo. Když je potřeba podsypat, tak velmi opatrně a přidávat mouku jako šafránu, jinak nebudou lístkovat a nebudou dobré.

  3. Těsto dlouho nehněteme, jenom ho dáme dokupy. Rozdělíme ho na dvě části, obalíme trošku v mouce a dáme do lednice na 1 hodinu dobře zchladit.

  4. Horkovzdušnou troubu vyhřejeme na 200°C. Obyčejnou na 220°C vrchní i spodní ohřev, až potom vyndáme jedno těsto z lednice .

  5. Na trošičku pomoučeném válu rychle vyválíme na cca 5 milimetru, potřeme rozkvedlaným studeným bílkem a posypeme bohatě kmínem.

  6. Nakrájíme rádýlkem tyčky šířky 10 milimetrů, uložíme na plech.Pracujeme rychle, když se to těsto potvora ohřeje, tak se tyčky při přendávání na plech natahují jako žvýkačka.

  7. Pečeme v horkovzdušné asi 26 minut do tmavě červena.

Poznámka

Tyčky se musí upéct do tmavě červena, asi do barvičky dobře upečené kachničky! Neválet těsto moc natenko , nebudou pak lístkovat. Velmi opatrně sundávat z plechu, když jsou horké, jsou křehounké. Na druhý den jsou absolutně nejlepší !

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 150 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slané tyčinky s tvarohem lístkové

  • mysulka: když ho udržíš studené,tak ano ,ale když se ohřeje ,katastrofa! :-(

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: To těsto také používám, moc dobře se s ním pracuje;-)

    Odpovědět

  • magdalenka:Áno klasika,tvarohové cesto,resp.falošné lístkové.Chutí nám viac ,ako lístkové z obchodu. Dnes si manžel zase "klasika spálil prsty" lebo nevydrží čakať na tie tyčinky ani 5 minút, než to aspoň trošku vychladne ! Otázky typu ,kedy sa to dopečie, a ešte to nie je hotové ani nekomentujem.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja tomuto cestu hovorím "falošné lístkové", používam na všetko možné, na slano aj na sladko. Také univerzálne.

    Odpovědět

  • Myslím obyčejný, ne ten se sníženým obsahem tuku nabo ten krémový,ten se absolutně nehodí.Normální hrudkový pokud možno čerstvý !:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Veru, trošku jsi mě překvapila, co myslíš tvarohem dietním?

    Odpovědět

Tématické fráze: tvarohové tyčinky slané slané tyčinky z tvarohového těsta slané tvarohové tyčinky tvarohové slané tyčinky slané recepty s tvarohem tyčinky z lístkového těsta těsto na slané tyčinky tvarohové tyčky tvarohové těsto na tyčinky tvarohové slané tyčky slané tyčky s tvarohem slané tyčinky z lístkového těsta slané tyčky z tvarohu slané tvarohové tyčky slané tvarohové tyčky slané tyčinky slané tvarohové tyčky recepty slané tvarohove tyčky recept recept na tvarohové tyčinky tvarohové tyčinky

Zapomněl/a jsem heslo