Suroviny
Porce: 5-7
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 210 kJ / 1 006 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,88 g |
Tuky | 32,56 g |
Vláknina | 14,66 g |
Cholesterol | 918 mg |
Sodík | 3,14 g |
Sůl | 7,62 g |
Sacharidy | 47,30 g |
Postup přípravy
Mezitím připravíme těsto na nočky. Všechny ingredience smícháme a vyšleháme metličkou. Těsto je řidší, aby šlo dobře protlačit "nočkovačem", nesmí téct. Krok 3: Do kastrolu s masem dáme postupně zeleninu podle tvrdosti - papriky a zelí, po chvíli mrkev, nakonec pórek a rajče a zbytek ingrediencí. Je-li třeba trochu podlít, zakápneme vodou. Krok 4: Zatímco se dusí, uvaříme nočky. Přes nočkovač ( obr. 2) protlačíme těsto, pomocí měchačky či velké lžíce, do vroucí vody. Od chvíle varu vaříme asi 10 minut. Slijeme přes větší cedník. Jakmile je zelenina na skus, vmícháme do ní nočky a zamícháme.
Zveřejněno 3. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkové nočky s mletým hovězím a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kGyY
Moje poznámka
Bylinkové nočky s mletým hovězím a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kGyY
Nejnovější recepty
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno před 15 hodinami
Letní plněné cukety
Přidáno před 18 hodinami
Švestková zavařenina s čokoládou Margot
Přidáno před 22 hodinami
Filety z pražmy královské se salátem z červené čočky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený sýrový květák
wimra před 1 hodinou
Rajčatový salát II.
radbastim před 2 hodinami
Vepřové nudličky v divoké omáčce
Jan Nemec před 9 hodinami
Marinovaná krkovice s brambory na šlehačce
Ketynna před 10 hodinami
Zapékané bramborové pikantule
Lucie1001 před 11 hodinami
Cukeťák
Hejhulka007 před 12 hodinami
Mrkvový koláč se švestkami
dalif před 13 hodinami
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aleister před 13 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
paprika čerstvá bílá,
paprika čerstvá červená,
mrkev,
pórek,
rajče,
zelí bílé hlávkové,
olej olivový,
sůl,
pepř,
chilli,
koření grilovací,
koření na grilovanou zeleninu,
tymián,
vejce,
mouka polohrubá,
voda,
koření na bylinkové máslo,
pepř,
paprika čerstvá červená,
měsíček
Komentáře (2)