Postup přípravy
Krok 1: Pokud chceme z šípků vydolovat maximum, plody na podzim nasbíráme a nasušíme.
Krok 2: Minimálně 8 hodin před konzumací šípky naložíme do 40°C teplé vody.
Krok 3: Rozmixujeme tyčovým mixérem.
Krok 4: Nakonec přecedíme 1x přes hrubší a následně 2x přes jemné síto, abychom se zbavili ostrých chloupků. Doporučuji použít síta většího průměru a odpovídající misky / hrnce.
Krok 5: Opět ohřejeme na příjemnou pitelnou teplotu.
Zveřejněno 8. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čaj z šípků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9OX
Moje poznámka
Čaj z šípků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9OX
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 9 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 2 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 2 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 4 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 4 hodinami
Utopenci alá pan Kaplan
helka před 5 hodinami
Jogurtová buchta s třešněmi
novakovajanna před 5 hodinami
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.