Postup přípravy
Krok 1: Pokud chceme z šípků vydolovat maximum, plody na podzim nasbíráme a nasušíme.
Krok 2: Minimálně 8 hodin před konzumací šípky naložíme do 40°C teplé vody.
Krok 3: Rozmixujeme tyčovým mixérem.
Krok 4: Nakonec přecedíme 1x přes hrubší a následně 2x přes jemné síto, abychom se zbavili ostrých chloupků. Doporučuji použít síta většího průměru a odpovídající misky / hrnce.
Krok 5: Opět ohřejeme na příjemnou pitelnou teplotu.
Zveřejněno 8. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čaj z šípků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9OX
Moje poznámka
Čaj z šípků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9OX
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 14 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Nakládaný zrající sýr
Přidáno před 15 hodinami
Ořechové vánoční stromečky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 3 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 3 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 3 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 5 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 6 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 7 hodinami
Gnocchi se sýrovou omáčkou
Sima1996 před 8 hodinami
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.